Wat Eten We Vandaag: Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette
Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met een olijfolie van goede kwaliteit.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Vegetarisch
Ingrediënten:
- 400 gr cherrytomaat, kleurenmix
- 4 Romatomaten
- 200 gr zuurdesembrood
- 175 ml Bertolli Extra vergine olijfolie originale
- Peper en zout
- 2 stuks buffelmozzarella
- 2 teentjes knoflook
- 4 el Bertolli Witte wijnazijn pinot grigio
- 1 el honing
- 6 takjes verse basilicum
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Superbespaarder
Jasmina: ‘Door onze buffer hebben we het altijd gered en geen dag zonder eten gezeten’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jasmina Borgeld (36), die van haar moeder leerde om creatief met geld te zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Sinaasappeltiramisu
Sinaasappel in een tiramisu? Jazeker. De frisse sinaasappel gaat perfect samen met de romige mascarpone. Als je eens iets speciaals op tafel wil zetten, dan is dit zeker een goed idee. En of deze sinaasappeltiramisu moeilijk te maken is? Helemaal niet. -
PREMIUM
Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht. -
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’
Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen. -
Wat Eten We Vandaag: Wortelcake met walnoten en sinaasappel-roomkaasglazuur
Wortelen geven een zoete smaak aan gerechten, vandaar dat wortelen graag gebruikt worden voor de bereiding van cake. Deze wortelcake is door de toevoeging van sinaasappel-roomkaasglazuur en knapperige walnoten een stuk verrassender dan de traditionele variant en heeft een frisse nasmaak.
-
Finale van Heel Holland Bakt in zicht, maar er wordt nog flink gestreden: ‘Wat een bevalling’
De spanning is om te snijden in de tent van Heel Holland Bakt. Het is erop of eronder. Iedereen wil natuurlijk naar de finale, maar een van de favorieten lijkt niet in topvorm, een andere bakker verrast de jury. ‘Zuur als je nu naar huis zou moeten’. -
PREMIUMvraag & antwoord
Alles wat je (niet) wilt weten over de hybride warmtepomp
Wie vanaf 2026 zijn cv-ketel wil vervangen, moet een hybride warmtepomp installeren, zo maakte het kabinet vandaag bekend. Maar past een warmtepomp in elk huis, wat kost-ie en zijn er wel voldoende monteurs? -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met vegetarische rendang
In dit gerecht geven wij een vegetarische twist aan bao buns rendang. Het vlees is vervangen door pulled oats met allerlei lekkere smaakmakers, waardoor het gerecht ook nog eens snel klaar is. De gestoomde broodjes maak je niet zelf, maar haal je bij de toko.