Wat Eten We Vandaag: Panzanella met basilicumolie en burrata
Deze klassieke Italiaanse salade van brood en tomaat speelt het voor elkaar om zowel fris en zomers als hartig te smaken. Een combinatie die we liever vandaag dan morgen uitproberen.
Ingrediënten
- 250 g oudere ciabatta olijfolie
- grof zeezout en peper
- 1 gele paprika
- 1-2 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 50 ml witte wijnazijn
- 60 g Parmezaanse kaas (stuk)
- 8 rijpe tomaten
- 4 el kappertjes
- 1 bos basilicum
- 180 g taggiasche olijven
- 200 g burrata
Benodigdheden
Bakpapier, 2 bakplaten, staafmixer met kom
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten. -
Wat Eten We Vandaag: Tandoori linzen met andijvie en uiencompote
Dit van origine Indiase gerecht verschijnt vandaag in een vegetarisch jasje. We vervangen de kip voor linzen en andijvie. Ingewikkeld? Zeker niet. Je zet hem binnen een half uur op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
Wat Eten We Vandaag: Okonomiyaki
Een hartige Japanse pannenkoek. De naam ‘Okonomi’ en ‘yaki’ betekenen vrij vertaald ‘gegrild zoals je het wilt’. Een heerlijk gerecht om te bereiden - zelfs wanneer je de naam niet kunt spreken.
-
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
PREMIUMMet video
Foodtrucks steeds populairder: ‘Deze trend zal nog twintig jaar duren’
Het aantal foodtrucks in Nederland is de afgelopen vijf jaar tijd meer dan verdubbeld. Waarom blijven mensen ervan smullen? En komt er een einde aan de groei nu corona voorbij is? Wij spreken drie enthousiaste foodtruckers over hun succes en toekomst.