Wat Eten We Vandaag: Paddenstoelen frittata met boerenkool en pancetta
Frittata is een Italiaanse goedgevulde omelet. In Italië verwerken ze restjes groenten, pasta en vlees in een frittata. Deze frittata maken we lekker winters door boerenkool (Italiaans ‘cavolo nero’) en paddenstoelen toe te voegen. Eet de frittata met knapperig brood of een frisse groene salade.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 60 gr Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- 100 gr boerenkool
- 150 gr pancetta
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 250 gr gemengde paddenstoelen
- 50 gr rucola
- 4 el pesto
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
Wil je letten op je koolhydraatinname? Dat is dit lunchrecept ideaal. We maken namelijk een caprese tosti maar gebruiken ‘sneetjes’ aubergine in plaats van sneetjes brood. De aubergine wordt bestreken met knoflookolie, wat je goed proeft zodra je een hap neemt. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige rundvleescurry met kokosrijst
Een lichtpittige curry van rundvlees die 2 uur heeft gestoofd. Dat, in combinatie met de kokosrijst en de bimi, is echt heerlijk. Leuk om in verschillende bakjes op tafel te zetten bij een Aziatische avond. -
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
Gebruikte diesels zijn weer meer in trek, zo blijkt uit cijfers die het moederbedrijf van verkoopsites Autotrack en Gaspedaal vrijgeeft. De toenemende populariteit van tweedehands dieselauto’s hangt zeer waarschijnlijk samen met het groeiende prijsverschil tussen de benzine- en dieselprijzen. -
Wat Eten We Vandaag: Franse plaattaart
Deze Franse plaattaart is op basis van prei en brie. Prei is, net als ui, scherp en pittig wanneer je het rauw eet. Door het kort te bakken en vervolgens te stoven in een groentebouillon, krijgt het een heerlijk zachte, iets zoete smaak. Dit combineert goed met de brie en walnoten.
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Frittata met tomaat, champignon, paprika en feta
Frittata betekent vrij vertaald vanuit het Italiaans gebakken en dat is precies wat we met de eieren en andere ingrediënten zoals paprika, champignons en prei doen. Een lekker en makkelijk vegetarisch eenpansgerecht voor de lunch of het avondeten. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolate chip mugcake
Deze mugcake maak je in een paar minuten: roer de ingrediënten door elkaar, doe het beslag in een mok, en zet deze in de magnetron. Makkelijker kan haast niet.