Wat Eten We Vandaag: Opgeklopte hazelnoot-ijskoffie
Een lekker kopje espresso is nooit verkeerd. Wij vinden het leuk om eens goed uit te pakken door een simpel kopje koffie om te toveren tot een ‘whipped hazelnut coffee’. Deze koffie maar je met maar een paar ingrediënten, en de hazelnootpasta… die maak je zelf.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 2 el zelfgemaakte hazelnootpasta
- 2 kopjes espresso
- 300 ml melk
- ijsklontjes
- 2 tl chocoladerasp
Ingrediënten hazelnootpasta
- 100 gr hazelnoten
- 60 gr pure chocolade
- 1 tl kokosolie
- 2 tl cacaopoeder
- 1 el ahornsiroop
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
Wat Eten We Vandaag: Hartige pannenkoeken met parmaham en yoghurt
Is het pannenkoekenavond en wil je een keer iets nieuws op tafel zetten? Probeer dan deze glutenvrije hartige kikkererwten-pannenkoeken. Een veelzijdig recept waarbij je de garnering kunt variëren. Voor dit recepten toppen wij de pannenkoeken met parmaham, courgette en een zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle cinnamonrolls met banaan
Cinnamon rolls, wie is er niet gek op? Deze kaneelbroodjes met banaan zijn ontzettend makkelijk te maken. Door croissantdeeg uit blik te gebruiken, hoef je alleen nog maar de vulling en de topping te maken, eitje dus. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen.
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
PREMIUMKoken & Eten
Deze populaire snack in het vliegtuig verkopen vrijwel alle maatschappijen
Maaltijden smaken anders op grote hoogte en de piepkleine galley (de keuken) is niet uitgerust voor grote gerechten. Maar vliegtuigvoedsel bepaalt voor een groot deel onze beleving van de vliegreis. Zeven handige weetjes op een rij.