Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse tajine met kip en abrikozen
Voor wie nog nooit met een tajine heeft gekookt: doen. Het is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens heel lekker. Deze Marokkaanse variant met kip en lekker veel specerijen is een mooie om mee te starten.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gr kippendijfilet
- zout en peper
- 2 tl ras el hanout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 200 ml kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 6 gedroogde abrikozen zonder pit, gehalveerd
- 100 gr amandelschaafsel
- 250 gr couscous
- ½ bos platte peterselie, grof gehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk alle recepten op www.homemadechefs.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken&Eten
Gekookte piepers uit de gratie: ‘Twintig minuten koken, sommigen hebben daar het geduld niet voor’
Ze zijn er nog, restaurants waar gekookte aardappels bij een gerecht worden geserveerd. Maar dat worden er steeds minder. Ook thuis staan aardappels minder vaak op tafel. De gekookte pieper is uit de gratie. -
PREMIUMKoken & Eten
Waarom mannen vaker bier drinken dan vrouwen? ‘Bierprofessor’ Leendert Alberts weet het
Het eerste biertje dat hij op zijn 18de dronk, daar vond hij ‘niets aan’. Inmiddels weet de 56-jarige Leendert Alberts alles van de Nederlandse biergeschiedenis en is zijn bijnaam ‘de bierprofessor’. -
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Wat Eten We Vandaag: Carpaccio pastasalade
Een supersnelle salade die binnen 10 minuten klaar is, wie wil dat nou niet? Vandaag hebben we een fijne pastasalade met carpaccio, rucola en Parmezaan voor je.
-
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
Wat Eten We Vandaag: Pizzatosti met salami
Het recept voor deze pizzatosti met salami is bijna geen recept te noemen. Maar dat hoeft ook niet altijd toch? Als je zin hebt in een snelle lunch is deze pizza tosti perfect! -
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen.