Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse stamppot met kipdrumsticks
Marokkaanse stamppot? Dat kan zeker. Dit gerecht heeft iets weg van hutspot, maar dan met een Marokkaanse twist. De Marokkaanse kruidenmix Ras el hanout is de echte smaakmaker en bestaat uit meer dan twintig verschillende kruiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 4 kipdrumsticks
- 6 tl Ras el hanout kruiden
- 1 el zonnebloemolie
- 75 gr groene olijven
- 250 ml water
- 500 gr kruimige aardappelen
- 250 gr wortel
- 1 ui
- 12 takjes selderij
- 8 takjes peterselie
- 1,5 blokje kippenbouillon
- 120 gr diepvrieserwtjes
- 40 gr ongezouten roomboter
- 1 tl maïzena
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
Wat Eten We Vandaag: Pho noedelsoep
Pho is een bouillon gereserveerd met noedels, verse kruiden, rundvlees of kip en verse groenten. Vaak wordt de bouillon van een Vietnamese Pho van vlees getrokken. De bouillon voor de noedelsoep in dit recept is vegetarisch en bevat gekarameliseerde uien, sojasaus, gedroogde paddenstoelen, gember en steranijs. Op deze manier krijg je een hele krachtige bouillon. -
Wat Eten We Vandaag: Thaise gele curry met kippendijfilet
Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas. -
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
ProefMei draait traditioneel om de drie A's. Asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de kans is groot dat die ziltige visjes de Oosterschelde ook dit jaar niet weten te vinden. ,,We moeten ons niet blindstaren op de ansjovis, deze regio heeft zoveel meer te bieden”, zegt chef-kok René Vermeulen.Bergen op Zoom
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
-
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
Wat Eten We Vandaag: Tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone
Tarte tatin is een dessert dat zijn herkomst vindt in Frankrijk en van origine gemaakt wordt van appel. In deze tropische variant is gekozen voor fris-zoete ananas als alternatief. Heerlijk met een flinke dot romige mascarpone.