Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse b’stilla
Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan Marokko zal deze zoete kippasteitjes vast kennen. Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen.
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 350 g kipfilet
- 1 bos bladpeterselie, blaadjes en stelen apart
- zout
- versgemalen peper
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 60 g boter
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl speculaaskruiden of koekkruiden
- 60 g amandelen
- 1 pak filodeeg
- gemalen kaneel
- poedersuiker
Tip voor erbij: gegrilde groenten
Benodigdheden:
4 eenpersoonsovenschaaltjes, bakkwast, bakpapier, 2 vellen papier, knoflookpers
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Dit is waarom de prijzen van patat en chips omhoog zullen gaan
De prijs van patat en chips gaat omhoog. Aanhoudende droogte bedreigt de oogst van onder meer aardappelen en uien. Een kleinere oogst leidt tot minder inkomsten voor akkerbouwers en uiteindelijk hogere prijzen in de winkel, melden de akkerbouwers. ,,Je ziet nu al dat de markt reageert op de verwachte prijzen.’’ -
PREMIUMExperts
Met het hele gezin op elkaars lip: waarom vakantie voor echtscheiding kan zorgen
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk verongelukt tijdens je vrije dagen? Experts leggen uit en geven tips. -
Koken & Eten
Borreltijd: deze vijf lekkere snacks bevatten weinig koolhydraten
Wie zegt dat het afzien is als je kiest voor een eetwijze waarin je koolhydraten beperkt? Niet Eatertainment, want die heeft vijf recepten waar iedereen van smult. -
PREMIUMKoken & Eten
Is het slecht om te drinken bij je eten? Of is het juist gezond? Experts vertellen hoe het zit
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: eten en drinken tegelijk. -
Wat Eten We Vandaag: Bao buns met buikspek en ingelegde komkommer
Deze boa buns met buikspek zijn een echte traktatie. Het buikspek kan het beste de dag van te voren gemaakt worden. Daarna is het serveren een fluitje van een cent.
-
Wat Eten We Vandaag: Klassieke spaghetti vongole
Vongolen, of venusschelpen, vormen de perfecte vulling voor een licht pastagerecht. Vongolen koop je bij de visboer of supermarkt. De bijpassende saus maken we op basis van witte wijn, tomaat en peterselie. -
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.”