Wat Eten We Vandaag: Koe lo yuk met ananas en witte rijst
In de categorie ‘gerechten die we altijd afhalen maar beter zelf kunnen maken’ vandaag: Koe lo yuk. Dit oorspronkelijk Kantonees gerecht wordt bereid op basis van varkensvlees en een zoet-zure saus.
Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 400 g halskarbonade
- 2 el zoete sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1/2 el gemberpoeder
- zout
- zonnebloemolie
- 60 g maizena (optioneel: gebruik een mengsel van 4 el maizena + 4 el bloem)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ananas
- 200 ml kant-en-klare zoetzure woksaus
Optioneel, voor zelfgemaakte zoetzure saus:
- 1 teen knoflook
- zonnebloemolie
- 100 ml ketchup
- 100 ml rijstazijn
- 1/2 el gemberpoeder
- 50 g suiker
- 2-3 el gembersiroop
- 100 ml kippenbouillon
- 30 g maizena
Benodigdheden
Pan voor rijst, mes, schaal, evt. frituurpan, wok, schuimspaan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Goedkoop tanken? Volgende week loont het zelfs om 200 kilometer om te rijden
De brandstofprijzen gaan volgende week in Duitsland zo hard omlaag, dat het prijsverschil met wat je bij een Nederlands tankstation betaalt gigantisch wordt. Vanaf woensdag geldt in Duitsland een adviesprijs van 1,72 euro per liter, minimaal 40 cent minder dan in Nederland. Loont het om daarom naar Duitsland te rijden voor een tankbeurt? -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen. -
PREMIUM
Waarom de stad Utrecht al bijna 10 jaar geen Michelinster heeft
Amsterdam: 21 restaurants met een Michelinster, Rotterdam: 9. Den Haag: 1. Utrecht: 0. Sinds Grand Hotel Karel V in 2013 haar Michelinster verloor, telt de stad geen sterrenrestaurant meer. Alweer bijna tien jaar, dus. Volgende week worden de sterren weer uitgereikt. Maakt Utrecht kans? -
Wat Eten We Vandaag: Peanutbutter brownies
Brownies zijn altijd al een goed idee, maar vandaag nóg beter. Deze variant combineert brownies namelijk met zelfgemaakte pindakaascrème. Wij raden aan om extra veel te maken, want hier blijf je van eten! -
Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka
Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden.
-
Blokker experimenteert met brood en chips dankzij samenwerking met Chinese robotsupermarkt
Bij Blokker kunnen klanten vanaf morgen ook brood, chips en andere voedingsmiddelen afhalen. Dat is mogelijk door een samenwerking met de Chinese robotwinkel Ochama, een kruising tussen een afhaalsupermarkt en een warenhuis. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk.