Wat Eten We Vandaag: Koe lo yuk met ananas en witte rijst
In de categorie ‘gerechten die we altijd afhalen maar beter zelf kunnen maken’ vandaag: Koe lo yuk. Dit oorspronkelijk Kantonees gerecht wordt bereid op basis van varkensvlees en een zoet-zure saus.
Hoofdgerecht: vis
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 400 g halskarbonade
- 2 el zoete sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1/2 el gemberpoeder
- zout
- zonnebloemolie
- 60 g maizena (optioneel: gebruik een mengsel van 4 el maizena + 4 el bloem)
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 teen knoflook
- 1 ananas
- 200 ml kant-en-klare zoetzure woksaus
Optioneel, voor zelfgemaakte zoetzure saus:
- 1 teen knoflook
- zonnebloemolie
- 100 ml ketchup
- 100 ml rijstazijn
- 1/2 el gemberpoeder
- 50 g suiker
- 2-3 el gembersiroop
- 100 ml kippenbouillon
- 30 g maizena
Benodigdheden
Pan voor rijst, mes, schaal, evt. frituurpan, wok, schuimspaan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Allerlaatste dag voor de acceptgiro. Maar je hoeft niet, zoals velen denken, per se online te bankieren
-
Wat Eten We Vandaag: Saoto soep
Deze soep vindt zijn oorsprong in Suriname en is sterk verwant met de Indonesische Soto Ajam. De soep is door Javaanse migranten die naar Suriname trokken meegenomen en aangepast naar de lokale beschikbare ingrediënten. Je kunt de bouillon serveren met alle ingrediënten erin, maar het leukste is om dit in losse bakjes op tafel te zetten. Zo kan iedereen zijn soep ‘aankleden’ naar eigen smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch. -
Wat Eten We Vandaag: Groene shakshuka
Shakshuka is een Oosters eenpansgerecht dat gegeten kan worden als ontbijt, lunch of avondeten. De traditionele shakshuka is rood en bestaat voornamelijk uit tomaten en gepocheerd ei. Hugo Kennis maakt een vegetarische groene variant vol met groentes en verse kruiden. -
PREMIUM
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
Drukte bij de energievergelijkingssites. Vandaag is de laatste dag dat je onder gunstige voorwaarden een vast contract kunt afsluiten. Vanaf morgen geldt de hogere opzegboete. Twee experts geven advies wat nu verstandig is om te doen: nog even wachten of toch een contract afsluiten?
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
-
-
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Peanutbutter brownies
Brownies zijn altijd al een goed idee, maar vandaag nóg beter. Deze variant combineert brownies namelijk met zelfgemaakte pindakaascrème. Wij raden aan om extra veel te maken, want hier blijf je van eten!