Wat Eten We Vandaag: Knapperige deegpakketjes met erwten-ricottavulling
Wist je dat dit recept is gebaseerd op Pastizzi? Dit knapperige gevulde deeghapje wordt veel gegeten in Malta. Ze zijn er in veel verschillende smaken te vinden, maar wij kiezen voor een vulling van doperwten en ricotta. Heerlijk in combinatie met de frisse yoghurt-muntdip.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 12
Categorie: Lunch
Ingrediënten:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 90 gr diepvrieserwten, ontdooid
- Peper en zout
- 50 ml water
- 1 rol vers hartige taartdeeg
- 4 takjes verse munt
- 2 eieren
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 125 gr ricotta kaas
- 100 ml Griekse yoghurt
- 1,5 el mayonaise
- 0,5 tl knoflookpoeder
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
-
Wat Eten We Vandaag: Rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus
Door de rollade op een lage temperatuur te garen blijft deze zacht van structuur. Dat kan met een slowcooker, maar ook in de oven. -
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
Frank Deleij (44) uit Alphen aan den Rijn investeerde flink en ging van het gas af: ,,Het geeft soms bijna een soort schuldgevoel.’’ Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
1
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Entrecote met bearnaisesaus en zoete aardappelfriet
Bearnaisesaus, vernoemd naar Béarn, een streek in het zuiden van Frankrijk, is een echte klassieker. De romige saus met een anijsachtige smaak gaat perfect samen met een stukje vlees zoals entrecote. De saus zelf maken kost tijd, maar is absoluut de moeite waard.
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met spinazie en citroenboter
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Vegan kapsalon met oesterzwamshoarma
Kapsalon, je hebt er ongetwijfeld al eens van gehoord. Dit heerlijke gerecht bestaat uit frietjes bedekt met shoarma, salade en gesmolten kaas. Wij maken een veganistische variant met shoarma van oesterzwammen met een zelfgemaakte kruidenmix, zoete aardappelfriet en plantaardige kaas. -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.