Wat Eten We Vandaag: Kipburgers met pittige kaasvulling
Bijna weekend? Ja! Met deze kipburgers met pittige kaasvulling begin je het weekend op de juiste manier.
Hoofdgerecht
Aantal burgers: 5
Ingrediënten
- 5 burgerbroodjes
- 300 g kipgehakt
- 4 g zout
- 3 g zwarte peper
- 4 g uienpoeder
- 4 g knoflookpoeder
- 45 g bloem
Vulling
- 70 g geraspte kaas
- 50 g smeerkaas
- 50 g cheddarkaas
- 20 g jalapeños
Bloemmix
- 50 g bloem
- 2 g zwarte peper
- 3 g uienpoeder
- 2 g knoflookpoeder
- 2 g zout
Paneerlaag
- 2 eieren
- panko broodkruimels
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Bij de Kookmutsjes community is iedereen – van beginner tot nieuwsgierige liefhebber – welkom! Stap-voor-stap zorgen wij ervoor dat iedereen wat lekkers op tafel kan toveren. Raak geïnspireerd door Kookmutsjes op www.kookmutsjes.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
Getest: Dit is de beste inbouwvaatwasser
Wat is de beste inbouwvaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Wat Eten We Vandaag: Zalm in honingsaus
De zalm wordt boterzacht wanneer deze langzaam gebakken wordt in olijfolie, roomboter en honing. Eenvoudig en snel te maken, dus ideaal voor op een doordeweekse dag. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde paprikasoep met geroosterde cashewnoten
Dit is een heerlijke soep met geroosterde groenten, die ook nog eens gemakkelijk is om te maken, want de oven doet het meeste werk voor je. De soep krijgt een lekkere romige smaak door de geroosterde cashewnootjes. Kortom: een verrassend gerecht om te serveren. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen.
-
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een éénpansgerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Shakshuka kun je eten als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal. Dat noemen we een veelzijdig gerecht. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Wat Eten We Vandaag: Speltpizza met ricotta en gerookte zalm
Deze pizza met gerookte zalm is een verantwoorde keuze, ook voor doordeweeks. Helemaal als je kiest voor een speltbodem met meer vezels. Extra makkelijk: je koopt een verse speltbodem gewoon kant-en-klaar in de supermarkt. Voeg geen zout toe, de kappertjes zijn al zout genoeg van zichzelf.