Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 250 gr gele biet
- 600 gr regenboogwortelen
- 4 el olie
- 2 tl 5 spice specerijenmelange
- Peper en zout
- 400 gr scharrelkipfilet
- 6 mandarijnen
- 1 citroen
- 2 el honing
- 4 steranijs
- 3 takjes munt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Netflix-docu ‘Seaspiracy’ zorgt voor ophef: veel visfans bedanken voortaan voor lekkers uit zee
Wie de Netflix-documentaire Seaspiracy ziet, gaat nadenken over zijn eigen visconsumptie. Vleesvervangers als falafel, Quorn en tofu kennen we inmiddels, maar er zijn ook smakelijke visvervangers op de markt. Hieronder vind je inspiratie. -
Slagersvak enorm veranderd: 'Mijn vader zou driekwart van de producten in de vitrine niet meer herkennen’
In tien jaar tijd verdwenen vijfhonderd slagerijen in ons land. Maar het tij lijkt te keren. Het aantal leerlingen aan de slagersvakschool is dit jaar met 35 procent gestegen en de consument weet de weg naar de ambachtelijke slager weer te vinden. ‘Of je nog worst lust? Nou, dacht het wel.’ -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus
Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot helemaal van nu door de combinatie met entrecote en rode wijnsaus. Om het gerecht nog makkelijker te maken gebruiken we appelmoes met stukjes. -
PREMIUM
Chinese loempia’s met zoete mosterdsaus
Meneer Hamersma weet alles over wijn, mevrouw Hamersma doet niets liever dan koken. Deze week: Chinese loempia’s. Met een kraak-sappige rosé.
-
Wat Eten We Vandaag: Spinaziecurry met witte kaas en flatbread
Wist je dat het in India heel normaal is om met je handen te eten? Met dit recept kun je haast niet anders! Dip het flatbread in de heerlijke spinaziecurry en geniet van deze lekkere maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Risotto met stoofvlees, haricot verts en pastinaak
Mals vlees met romige risotto, dat is toch hemels? Wij combineren met het fris groene van haricots verts en het zoete van pastinaak. -
Honderden medewerkers Jumbo geraakt door reorganisatie, FNV spreekt van ‘verkapte bezuiniging’
Jumbo gaat na de zomer reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de supermarktketen geen banen, maar er vervallen wel functies. Medewerkers die dit raakt zullen dus moeten solliciteren op een nieuwe positie. Vakbond FNV waarschuwt medewerkers ‘niet in een nieuw trucje te trappen’, waarmee de supermarktketen de salarissen van personeel zou kunnen verlagen.