Wat Eten We Vandaag: Kip-dragon focaccia
De Fransen weten wel wat lekker is: zij gebruiken de combinatie kip met dragon al eeuwenlang. Wij serveren de combinatie van gekookte kip en dragon op een focaccia. Een heerlijke lunch om je vingers bij af te likken.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: Ontbijt & lunch
Ingrediënten:
- 1 l water
- 1 groentebouillonblokje
- 3 kipfilets
- 3 el Belgische mayonaise
- Sap van 1 citroen
- 1 tl mosterd
- 5 gr dragon, fijngehakt
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- Peper en zout
- 2 stuks focaccia mozzarella
- 100 gr ijsbergsla
- ½ komkommer, in plakjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje. -
Wat Eten We Vandaag: Kipspiezen in abrikozenmarinade
Dit gerecht is geïnspireerd op het Zuid-Afrikaanse gerecht sosaties. In plaats van lamsvlees rijgen we kipstukjes aan de spies. Heerlijk in combinatie met de zoete smaak van de abrikozenmarinade. Serveer de spiezen met rijst of couscous voor een complete maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus
Een Turkse pizza is vaak gevuld met gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Anatolië; een regio in het zuidoosten van Turkije en wordt ook wel lahmacun genoemd. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine. -
Wat Eten We Vandaag: Focaccia met bieslook, uienringen en asperges
Zelfgemaakt brood is het allerlekkerst. De Italiaanse focaccia is van origine een plat brood en daarom ideaal om te versieren. Voor het echte lentegevoel gaan wij in dit recept voor een ‘boeket’ van bieslook, aspergetips en uienringen. -
We moeten meer bewegen
Waarom het helemaal niet erg is om je tijdens je vakantie te laten gaan
We moeten meer bewegen. Hoe vind je de sport die het best bij je past? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en gedragswetenschapper Johnny Buivenga gaan op zoek naar de voor- en nadelen van verschillende sporten. In deel 20: met deze tips van Arie Boomsma kom je je vakantie leuk en actief door.
-
Wat Eten We Vandaag: Chilaquiles met pulled chicken en chipotlepeper
Chilaquiles is van origine een Mexicaans ontbijtgerecht. In Nederland kennen we het vooral als lekkere borrelhap met royale toppings. In dit recept garneren wij de chilaquiles met pulled chicken en chipotle peper. Serveer de tortillachips niet te lang na het bakken, dan zijn ze nog lekker warm en knapperig. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde zoete aardappel met halloumi
Kaas grillen op de barbecue - kan dat? Jazeker. In dit recept maken we gebruik van halloumi, een kaassoort die gebakken of gegrild kan worden zonder dat het smelt. De halloumi wordt gecombineerd met ui en zoete aardappel. Een geslaagd vegetarisch barbecuegerecht. -
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras.