Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw uit de oven met venkel en wortel
Kabeljauw is een vrij zachte witvis, en valt daarom uitstekend te combineren met smaakmakers als rode ui, knoflook en witte wijn. De bereiding is eenvoudig en snel, want de oven doet bijna al het werk.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 15 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 venkel
- 300 gr winterpeen
- 4 el olijfolie
- 50 ml witte wijn
- 400 gr tomatenblokjes
- ½ visbouillonblokje
- 200 gr diepvries kabeljauw
- 2 sneetjes (oud) brood
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke foodinspiratie voor elkmoment, online én bij jou in de buurt. Met de menuplanner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten, afgestemd op jouw wensen, met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreide diners, maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s. Bekijk Eatertainment voor recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema. -
Wat Eten We Vandaag: Gesmoorde prei met warm gerookte zalm
Ooit van smoren gehoord? Het is een kooktechniek waarbij je groenten langzaam gaart in eigen vocht. Probeer het eens met prei: de zachte en zoetige smaak van de groente blijft optimaal behouden. -
PREMIUMweek zonder vlees
Is het voor mannen moeilijker om hun stukje vlees links te laten liggen?
Eet jij deze week vegetarisch? Vandaag begint de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De initiatiefnemers merken op dat vrouwen tot nu toe actiever bij de campagne betrokken lijken te zijn dan mannen. Klopt het dat mannelijk Nederland nog wel een stapje harder kan lopen wat minder vlees eten betreft? -
Wat Eten We Vandaag: Vis souvlaki
Deze visspiesen bestaan uit drie verschillende soorten vis: tonijn, zalm en kabeljauw. De vis marineren we in een mengsel van olijfolie, citroen en kruiden, waardoor het gerecht een Grieks accent krijgt.
-
Zwitserse berg mag niet meer worden afgebeeld op chocoladereep Toblerone
De herkenbare verpakking van een Toblerone-chocoladereep zal er binnenkort anders uitzien. De Zwitserse berg Matterhorn mag er namelijk niet meer op worden afgebeeld, melden Zwitserse media. -
-
-
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMcolumn
Lekker, bloemkool van de grill, maar andijvie ga ik niet wokken
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Geen dierlijke producten, dus. Hoe bevalt dat? Aflevering 3: goed te doen.Breda