Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw uit de oven Griekse stijl
Een recept voor de echte visliefhebber: kabeljauw uit de oven Griekse stijl met zelfgemaakte citroensaus. Bak de vis even aan in de pan en de oven doet de rest van het werk. Het sap van de citroen geeft het gerecht een frisse, mediterrane smaak.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 200 gr kabeljauwfilet
- 250 gr cherrytomaatjes aan de tak
- 100 ml olijfolie
- 20 gr ongezouten roomboter
- 1 citroen
- Peper en zout
- 5 el bloem
- ½ tl cayennepeper
- ¼ tl zout
- 3 teentjes knoflook
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 el gemengde Griekse olijven
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
Paella vindt zijn oorsprong in de omgeving van Valencia en wordt daar ook wel Paella Valenciana genoemd. Met de ingrediënten van paella kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten of een mix daarvan. Wij gaan in dit recept voor een vegetarische variant met gegrilde groenten en zwarte olijven. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen van matzes met gerookte zalm
Voor de flammkuchen gebruiken we matzes en deze toppen we af met een laagje crème fraîche, gerookte zalm en groene asperges. Een klassieke combinatie. -
Wat Eten We Vandaag: Bosvruchtenpuddinkjes
Deze bosvruchtenpuddinkjes zijn makkelijk zelf te maken en lekker romig van smaak. Dit feestelijke toetje is ideaal om te serveren na een uitgebreid diner. Het grote voordeel? Je hoeft het niet af te bakken en kunt het gemakkelijk een dag van te voren maken, zo stijft de pudding goed op.
-
PREMIUM
Duitsers moeten steeds minder hebben van hun oer-eigen worst
-
-
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
Wat Eten We Vandaag: Orzo-risotto met zalm en doperwten
Orzo is officieel een pastasoort, maar heeft de vorm van een rijstkorrel en kun je daarom ook perfect bereiden als risotto. Hoe je een perfecte risotto klaarmaakt? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Je kunt het vocht scheutje voor scheutje toevoegen of zoals bij deze orzo risotto met zalm en doperwten: alles in één keer.