Wat Eten We Vandaag: Hutspot met klapstuk
Hutspot wordt jaarlijks traditiegetrouw op 3 oktober in Leiden gegeten ter ere van het Leidens ontzet. Na de 80-jarige oorlog vluchtten de Spanjaarden uit de bezette stad. Ze moeten haastig zijn vertrokken, want op de schans stond nog een pot met wortelen, uien, vlees en pastinaken op het vuur. Vandaag de dag bekend als hutspot.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ minimaal 3 uur stoven)
Aantal porties: 2
Categorie: Vlees, Hollands
Ingrediënten klapstuk:
- 250 gr klapstuk
- Peper en zout
- 1 ui
- Boter, om in te bakken
- ½ winterpeen
- 20 gr tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 140 ml stevige rode wijn
- 120 ml runderbouillon
- 40 gr koude boter, in blokjes
Ingrediënten hutspot:
- 500 gr kruimige aardappelen
- 2 winterpenen
- 1 grote witte ui
- 20 ml melk
- 20 gr gezouten roomboter
- ½ tl nootmuskaat
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
Wat Eten We Vandaag: Kip Parmezaan met salade van gegrilde groenten
Dit gerecht met een Amerikaanse én Italiaanse touch is de kipschnitzel 2.0. Met andere woorden: krokant gebakken kip met tomatensaus én gesmolten mozzarella. Onweerstaanbaar lekker, zeker in combinatie met de salade van gegrilde groenten. -
PREMIUM
Kaas slecht voor je? Het is juist wél gezond, blijkt uit nieuw onderzoek (zelfs volvette kaas)
Kaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar kaas heeft inmiddels ook een bedenkelijk imago gekregen: te vet en te zout. Uit recente onderzoeken blijkt echter dat het juist gezond is. Dat is natuurlijk ‘kaassie’ voor kaashandelaren in het Groene Hart. De kaasvlag kan uit. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.
-
Wat Eten We Vandaag: Fruits de mer
Iets bijzonders op tafel zetten, maar wat wel super makkelijk is om te maken? Dan zit je met dit gerecht goed. Fruits de mer is een verzameling van vis en schelpdieren en daarom perfect voor de echte visliefhebber. Dit wordt koud gegeten, eventueel met brood als extra toevoeging. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Crèmebrûléetaart
Wie houdt er nou niet van een crème brûlée als dessert? Kenmerkend is de zachte, romige binnenkant en de knapperige gekarameliseerde suikerlaag. Ditmaal maken we er taart van. -
Met video
M&M’s stopt met bekende figuurtjes uit tv-reclames na rel in VS
Snoepmerk M&M’s zegt te stoppen met de geanimeerde chocoladefiguurtjes uit zijn reclames vanwege ophef die er in de Verenigde Staten is ontstaan over de karakters. Met name de rechtse nieuws- en opiniezender Fox News noemde het merk ‘woke’.