Wat Eten We Vandaag: Honingwortelgroenten met tahin-citroendip
De honingwortelgroenten kunnen als gezonde snack, of (bij)gerecht bij een Midden-Oosterse mezze, een tafel vol kleine hapjes. Gebruik de citroen-tahindressing als een fris-zure tegenhanger.
Delen per e-mail
Bijgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
- 1 kleine citroen
- 2 el tahin
- 125 g Griekse yoghurt
- zout en versgemalen zwarte peper
- 750 g wortels (liefst verschillende kleuren)
- 500 g pastinaak
- 1⁄2 el komijnzaad
- 1 el korianderzaad
- 2 el vloeibare honing
- 1 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
dunschiller, antiaanbakpan, vijzel en bakpapier
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Groene parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een lekker vegetarisch recept dat ook nog een supermakkelijk te bereiden is? Dan is dit gerecht een echte aanrader. De parelcouscous wordt op smaak gebracht met tuinerwten en groene pesto. De couscous wordt geserveerd met halloumi, een kaas die zich perfect leent voor bakken of grillen. -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown. -
Hamburgerbezorger gaat door het lint en krijgt ontslag: ‘Dit gedrag is absurd’
Een hamburgerbezorger die door het lint is gegaan tegen een man, is per direct ontslagen door zijn werkgever Burgerme. Op beelden op de bekende videowebsite Dumpert is te zien hoe de tierende bezorger in het centrum van Nijmegen de man hardhandig vastpakt, hem duwt en hard tegen hem schreeuwt. -
Wat Eten We Vandaag: Bapao met makreel
Je kent ’m vast uit het vriesvak: het broodje bapao. Maar wist je ook dat je deze gestoomde broodjes gemakkelijk zelf kunt maken? Tip: maak er wat meer en vries ze in. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde hete kip
Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken scholfilet met pittige honing-citroensaus
Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing-citroensaus aan toe. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie.