Wat Eten We Vandaag: Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
In dit recept voor hartige taart wordt gebruik gemaakt van blindbakbonen: door het deeg eerst te bakken met deze bonen (en zonder vulling) wordt het deeg goed krokant en niet slap. Wij maken deze romige taart met zalm en garnalen, maar de taart kan ook bereid worden met andere vissoorten.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 35 minuten oventijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 5 plakken hartig taartdeeg (diepvries)
- 10 gr ongezouten roomboter
- 4 eieren
- 100 ml halfvolle melk
- 250 ml verse slagroom
- 130 gr crème fraîche
- 4 takjes dille
- ½ tl zwarte peper
- 1,5 tl zout
- 200 gr warmgerookte zalm
- 100 gr Hollandse garnalen
- 100 gr groene aspergetips
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
-
PREMIUMMet video's
Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen. -
Wat Eten We Vandaag: Rollade met sinaasappel-rozemarijnsaus
Door de rollade op een lage temperatuur te garen blijft deze zacht van structuur. Dat kan met een slowcooker, maar ook in de oven. -
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden. -
Wat Eten We Vandaag: Chocolade kokosmakronen
Heb je eieren over? Maak dan eens deze heerlijke chocolade kokosmakronen. Een leuke twist op de klassieke kokosmakronen, met maar vier ingrediënten. Binnen een half uurtje ruikt je keuken heerlijk en kan jij genieten van jouw zelfgemaakte koekjes.
-
Wat Eten We Vandaag: Quiche zonder deeg met lentegroenten
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen met schelvis
Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt met gist en flammkuchendeeg zónder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen. Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. -
Wat Eten We Vandaag: Paella van parelcouscous
Dit gerecht is geïnspireerd op paella; een typisch Spaans gerecht met een oorsprong in Valencia. Wij vervangen de traditionele rijst door parelcouscous voor een leuke twist aan dit heerlijke gerecht.