Wat Eten We Vandaag: Hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese
Je kunt alle kanten op met een hartige taart. Neem bijvoorbeeld onze variant met zalm, citroen en cottage cheese; heerlijk fris en geschikt als hoofdgerecht én lunch!
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 rol vers taartdeeg
- 250 gr gerookte zalm
- 1 prei
- 3 gele paprika’s
- 5 eieren
- 1 el mosterd
- 1 tl kerriepoeder
- Peper en zout
- 2 el ricotta
- ½ citroen
- 5 gr bieslook
- 200 gr cottage cheese
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden. -
Wat Eten We Vandaag: Chia-pudding met banaan en frambozen
Toetje, ontbijt… wanneer je er ook zin in hebt, deze chiapudding met banaan en frambozen is heerlijk. Het zuurtje van de frambozen gaat goed samen met de romige, zoete smaak van de bananen. Je kunt ‘m ook gemakkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. -
Koken & eten Waarom je beter geen light frisdrank drinkt als je fit wilt worden
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. In deze video geeft ze antwoord op vragen van deelnemers aan haar challenge. -
Wetenschappelijk Bewezen Wat gebeurt er achter het deurtje van je magnetron?
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In de eerste aflevering krijg je uitleg over de magnetron. Want wat gebeurt er nou precies achter dat deurtje als jij je eten opwarmt? -
PREMIUM
De Pollepel thuis Lockdown-hamstertip: diepvriespasta van Holy Ravioli, in een handomdraai een topgerecht
Het einde van de crisis is voor de horeca nog altijd niet in zicht. Toch zijn ondernemers inventief en zetten hun schouders eronder. Bij Holy Ravioli aan het Zwaanshals verkopen ze sinds kort diepgevroren ravioli, met keuze uit bijna twintig verschillende vullingen. Een uitkomst tijdens deze uitzichtloze lockdown.
-
Wetenschappelijk Bewezen Waarom je na het eten van een hele appel voller zit dan wanneer je hem in stukken eet
In de videoserie (W)etenschappelijk Bewezen beantwoorden hoogleraren brandende vragen over ons eten. In deze aflevering krijg je uitleg over het stillen van je hongergevoel. Want hoe zorg je er voor dat je daadwerkelijk stopt met eten? -
Wat Eten We Vandaag: Hamburger Aziatische stijl met abrikozenchutney
Geef eens een Oosterse twist aan het klassieke broodje hamburger met onze hamburger Aziatische stijl. De runderhamburgers worden tijdens het bakken bestreken met een abrikozen-ketjapsausje en geserveerd met een heerlijke zelfgemaakte abrikozenchutney. -
Koken & Eten Zo smaakt je kop koffie nóg beter volgens experts
Er gaat weinig boven een stomende kop koffie ’s ochtends. We drinken nu eenmaal graag een lekkere kop van het zwarte goud. Goed nieuws: de wetenschap kan je helpen de omstandigheden voor je koffie te verbeteren voor de beste smaak.