Wat Eten We Vandaag: Hartige babka met ham en kruiden
Babka, dat ook ‘Oma’ in het Pools betekent, is een Joods vlechtbrood dat oorspronkelijk uit Oost-Europa komt. Vaak wordt de babka met allerlei lekkere zoete smaken gemaakt zoals chocolade of kaneel, en deze hartige variant is ook een groot succes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten (+ 2 uur en 10 minuten wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 150 ml melk
- 7 gr gist
- ½ tl suiker
- 450 gr bloem
- 1 tl zout
- 50 gr boter
- 2 eieren
- 2 el zonnebloemolie
- 75 gr verse spinazie
- 15 takjes tijm
- 8 blaadjes salie
- 2 takjes rozemarijn
- 150 gr ricotta
- 80 gr serranoham
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
-
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Catalaanse spinazietaart
Spinazie op Catalaanse wijze? Jazeker, door het met ui, knoflook en olijfolie te laten slinken, daarna worden rozijnen en pijnboompitten toegevoegd. Wij maken er een Coca van; een Catalaanse pizza. Zoet of hartig; voor het beleg zijn er geen regels. Om de snelheid erin te houden maken wij gebruik van bladerdeeg in plaats van zelfgemaakt deeg. -
Wat Eten We Vandaag: Haverwafels met gebakken appeltjes
Deze haverwafels met gebakken appeltjes en kaneel zorgen voor een perfecte start van de dag. De wafels zijn voedzaam door de havermoutvlokken en krijgen een zoete smaak door de appelmoes in het beslag. Liever suikervrij? Ga dan voor een fruitcompote in plaats van appelmoes. -
PREMIUM3
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
Met dit recept voor couscous zet je binnen twintig minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt je portie Omega 3 weer binnen. -
Getest: Dit is de beste wasmachine voor grotere huishoudens
Wat is de beste wasmachine voor een gezin van 5 personen of meer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.