Wat Eten We Vandaag: Goulashsoep
Goulash is een Hongaarse soep gemaakt met gestoofd rundvlees en paprikapoeder. De smaak heeft een licht pittige touch. Omdat het rundvlees wordt gestoofd in tomaat en bouillon krijg je zacht vlees.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 2 à 2,5 uur wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150 gr aardappelen
- 250 gr runderriblappen
- Peper en zout
- 2 el olijfolie
- 100 gr spekreepjes
- ½ tl karwijzaad
- ½ tl chilivlokken
- 1 tl paprikapoeder mild
- 2 el tomatenpuree
- 350 ml rundvleesbouillon
- 400 gr tomatenblokjes
- 3 takjes peterselie
- 2 el zure room
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Appelflappen met honing, walnoten en sinaasappel
Appelflappen zijn een typisch Nederlandse lekkernij. Naast appel gebruiken we walnoten, honing en sinaasappelrasp voor de vulling. Qua appelsoort kun je alle kanten op; de Elstar appel bijvoorbeeld is in deze periode volop verkrijgbaar, en heeft een fris zoete smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Bietenstamppot met geitenkaas en rucola
Met stamppot kun je eindeloos variëren qua ingrediënten. Wij kiezen ditmaal voor een stamppot met typische wintergroenten: rode biet en knolselderij. Lekker met balsamicoazijn en geitenkaas. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen.
-
Wat Eten We Vandaag: Perencrumble
Crumble is een gebak gemaakt van fruit en kruimeldeeg. Voor deze heerlijke vegan crumble met peer en kaneel zijn slechts zes ingrediënten nodig. Heerlijk als warm dessert met een bolletje ijs. -
-
-
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.