Wat Eten We Vandaag: Gevulde pastaschelpen met kipgehakt
Conchiglioni is misschien een minder voor de hand liggende pastasoort dan spaghetti of penne, maar leent zich perfect om te vullen met saus. In dit recept gebruiken we daarvoor kipgehakt.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten (+20 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 150 gr pasta schelpen (conchiglioni)
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes basilicum
- 1 el olijfolie
- 200 gr kipgehakt
- 1 tl zout
- ½ tl peper
- 200 gr gesneden prei
- 500 gr passata
- 200 gr mozzarella
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Beter Eten
Waarom het tussen je oren zit dat je gelukkig wordt van ongezond eten en drinken
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op gebied van eten en drinken. Met deze tips van psychologen hou je je goede voornemens langer vol dan tot Quitters Day. En de beloning is groot. -
Wat Eten We Vandaag: Loaded papadums met mango, avocado en rivierkreeftjes
Papadums zijn dunne, krokante wraps en komen oorspronkelijk uit India. Daar worden ze doorgaans geserveerd als begeleider van een curry, maar in dit recept staat de papadum centraal. We toppen de wraps af met mango, avocado, rivierkreeftjes en limoenmayonaise. -
Koken & Eten
Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas. -
Wat Eten We Vandaag: Courgetti met kipgehaktballetjes
Courgetti is een voedzame vervanger van pasta. Je kunt courgetti kant-en-klaar kopen in de supermarkt of eventueel zelf maken met een spirelli. In dit recept combineren we courgetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas. Dat is nog eens een slimme manier om je vitamines “ongemerkt” binnen te krijgen. -
Getest: Dit is de beste vrijstaande vaatwasser
Wat is de beste vrijstaande vaatwasser? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
De lekkerste pure pindakaas van de supermarkt: mooi vloeibaar, glanzend en goed mondgevoel
Pindakaas, wie is er niet groot mee geworden. Naturel, met stukjes noot, met karamel of peper. De (gezonde) hit van dit moment: 100% pindakaas. Met alleen pinda’s, verder niets. Top of flop? -
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan.