Wat Eten We Vandaag: Gestoomde Chinese dumpling
Bekenden van de Oosterse keuken hebben het misschien wel eens gegeten: siu mai. Deze gestoomde Chinese dumplings worden verpakt in een siu mai velletje waarvan de bovenkant niet helemaal is dichtgevouwen. Probeer deze heerlijke hapjes vooral eens zelf te maken! De ingrediënten haal je onder andere bij de Aziatische supermarkt.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 10
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 white fungus
- 1 black fungus
- 100 gr rauwe garnalen (diepvries)
- 30 gr wortel, in kleine blokjes
- 1 tl suiker
- 200 gr half-om-halfgehakt
- 2 bosuitjes, fijngesneden
- 20 gr gember, fijn geraspt
- 1 tl zout
- ½ tl gemalen peper
- 10 ml sojasaus
- 40 ml shaoxing rijstwijn
- 40 ml sesamolie
- 10 gr maïzena
- Siu mai vellen
Keukenbenodigdheden:
- IJsbollenknijper
- Stoommandje met stoompapier (of bananenblad)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
Koken & eten De bakkende mannen gaan aan kop bij Heel Holland Bakt
In de vierde aflevering van Heel Holland Bakt - die werd bekeken door 3,1 miljoen kijkers - beoordeelden juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de baksels van zeven overgebleven kandidaten. Ze maakten - gewoon in de tent - een rondje door Europa. Opvallend is dat vrouwen het tegen de mannen afleggen. -
Wat Eten We Vandaag: Millionaire’s shortbread
Millionaire’s shortbread (ook wel bekend als caramel shortbread) bestaat al sinds de 16de eeuw en heeft zijn naam te danken aan de heerlijke, rijke ingrediënten: chocolade, karamel en shortbread. Wij besloten een hedendaagse draai aan het recept te geven door pinda’s toe te voegen aan de karamel. -
PREMIUM
Koken & eten Bitter vinden we brrrrr... maar het is o zo gezond
In het kader van goede voornemens: kies eens wat vaker voor bitter. Voedingsmiddelen met deze smaak, zoals witlof en broccoli, zijn goed voor je gezondheid. Niet lekker? Je kunt ze makkelijk leren eten. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure ingelegde groenten en yoghurtsaus
Deze heerlijke visburgers kun je heel makkelijk zelf maken. In dit recept gebruiken wij kabeljauw, maar je kunt zelf kiezen welke vis je gebruikt. De visburger wordt geserveerd op een knapperig broodje in combinatie met frisse yoghurtsaus en ingelegde groenten; een heerlijk gerecht.
-
70.000 Italiaanse restaurants gooien deuren vrijdag gewoon open, ook al mag het nog niet
Zo’n 70.000 restaurants in Italië gaan vrijdagavond ondanks de coronamaatregelen gewoon open. Onder het motto ‘IoApro1501’ (Ik open 15 januari) protesteren horecaondernemers tegen de gedwongen sluiting van hun bedrijf. „Het is een kwestie van overleven”, zeggen de initiatiefnemers. -
Koken & eten Met deze tip knoei jij nooit meer met fastfood in de auto
Nu we niet meer in het restaurant kunnen zitten, eten we ons eten na het afhalen steeds vaker in de auto op. TikTok-gebruiker Mariale Marrero deelde een video hoe je je McDonald's eet zonder rommel achter te laten én je hele menu in één hand vasthoudt. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka met chipolataworstjes
Het nadeel van koken? De vaat! Alle potten en pannen nemen namelijk al snel je aanrecht over. Een gerecht waarbij je vaat tot een minimum beperkt wordt is deze heerlijke shakshuka; een eenpansgerecht met eieren in een lichtpittige tomatensaus. Voor een hartige touch voegen wij ook nog wat chipolataworstjes toe.