Wat Eten We Vandaag: Gerookte cannellinibonen in tomatensaus op knoflooktoast
Cannellini bonen zijn een klassieker in de Toscaanse keuken. Heerlijk in een pasta of minestronesoep, maar ook op knoflooktoast.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: lunch, vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2,5 el olijfolie
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 2 el balsamicoazijn
- 400 gr cannellini bonen uit blik
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 3 tl worcestershiresaus
- Peper en zout
- 1 ciabatta
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 3 takjes platte peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Hier vind je video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUM
In dit restaurant gaat het er compleet anders aan toe: ossentong en vissengraten op menu
Geen biefstuk, maar een ossentong. En geen simpele ketchup, maar een sausje gemaakt van vissengraat. Bij restaurant Kom Eten in Hoogmade gaat het er op de Kop tot staart-avond nét iets anders aan toe dan in de meeste keukens.Hoogmade -
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
Wat Eten We Vandaag: Gelderse morenstamp
Vroeger werden pastinaken ook wel ‘moren’ genoemd, vandaar de benaming voor dit recept: Gelderse morenstamp. In de Achterhoek en andere delen van Gelderland wordt pastinaakstamppot nog regelmatig zo genoemd. -
PREMIUMcolumn
Met erwtenvezel én erwten-eiwit. Mjammie!
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Op zoek naar een flexitarisch en toch lekker leven. Lukt dat? Aflevering 2: haverdrink is geen melk.Breda
-
Wat Eten We Vandaag: Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
De combinatie spitskool, kerrie en ananas klinkt misschien gek, maar is verrassend lekker. Spitskool kun je op verschillende manieren bereiden. Wij kiezen voor wokken, want dan blijft veel van de smaak behouden. -
-
-
Bier wordt nóg duurder, ondanks winstsprong bij Heineken
Slecht nieuws voor bierdrinkers: de prijsstijgingen zijn nog niet ten einde. Bierbrouwer Heineken ontkomt er volgens topman Dolf van den Brink niet aan om de prijzen dit jaar verder te verhogen, ondanks een flinke winststijging. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.