Wat Eten We Vandaag: Gegratineerde mosselen met knoflookboter en citroen
Een leuke variant op de klassieke gestoomde mosselen. De zelfgemaakte knoflookboter maakt de mosselen heerlijk romig en de citroen geeft een frisse twist aan het gerecht. Met de kaas kan je variëren. Probeer de mosselen bijvoorbeeld eens met belegen kaas in plaats van oude kaas.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 1 kg verse mosselen
- 4 teentjes knoflook
- 5 takjes platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 3 el paneermeel
- 40 gr geraspte oude kaas
- 1 tl peper
- 1 tl zout
- 5 gr bieslook
- 1 citroen
- 100 gr gezouten roomboter
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Wat Eten We Vandaag: Pastitsio met vleessaus en romige bechamelsaus
Pastitsio wordt vaak de Griekse variant van lasagne genoemd. Het gerecht is opgebouwd uit laagjes pasta, een vleessaus met opvallende kaneelsmaak en een romige bechamelsaus. Heb je wat over? Bewaar het voor de volgende dag, want net als bij lasagne is de pastitsio de volgende dag nog lekkerder. -
Wat Eten We Vandaag: Springrolls met garnalen en mango
Wij zijn gek op springrolls. Ze zien er niet alleen heerlijk uit, maar je kunt er ook nog eens eindeloos mee variëren. Je tovert (groente)restjes uit de koelkast in een handomdraai om tot deze heerlijke zoete springrolls met garnalen en mango. Liever vegetarisch of met vlees, het kan allemaal. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw.
-
Wat Eten We Vandaag: Risotto met witte asperges en gedroogde Parmaham
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Luikse gehaktballen
‘Boulets à la Liégeois’, ofwel Luikse gehaktballen, is een traditioneel streekgerecht uit het Belgische Luik. De gehaktballen worden langzaam gegaard in een zoetzure saus van azijn, bier en stroop. Lekker met verse frieten en een frisse salade. -
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen?