Wat Eten We Vandaag: Gefrituurde kipvleugels met hoisinsaus en rijstnoedels

Dit gerecht is niet heel lastig te maken en gewoon enorm lekker. Vooral de toevoeging van de hoisinsaus maakt het gerecht een waar feest. Ronald Giphart noemde dit sausje zelfs een van de culinaire wereldwon­de­ren!

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 225 g brede rijstnoedels
- Frituurolie
- 12 kippenvleugels
- 100 g bloem
- Zout en peper
- 400 g broccoliroosjes
- 1 rode chilipeper
- 60 g ongebakken garnalenkroepoek (of 1 zak kant-en-klare kroepoek)
- 2 el geroosterd sesamzaad

Hoisinsaus
- 2 cm verse gemberwortel
- 150 ml hoisinsaus
- 2 à 3 el rijstazijn

Benodigdheden:
- Pan + evt. grote stoommand die erop past, stevige pan voor frituren

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
© 24Kitchen