Wat Eten We Vandaag: Gebakken sliptong met charmilla en bloemkoolrijst
Charmilla, kende jij het al? Je bakt hiervoor groente in een lekkere kruidenmix naar smaak. Onze variant maken we met ui, paprika, tomaat en een rood pepertje, en combineren we met heerlijk gekruide sliptong en bloemkoolrijst. Ontzettend makkelijk en zo op tafel.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal personen: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 3 tomaten
- ½ rode peper
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- 6 takjes verse koriander
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 300 gr sliptong
- 50 gr bloem
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 citroen
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Boerenkoolstamppot met paprika
Boerenkoolstamppot heeft weinig introductie nodig. Wij maken een variatie op deze typische winterse kost, door het toevoegen van paprika. Natuurlijk vergeten we de spekjes en braadworst ook niet. Uiteraard ook prima weg te laten voor een vegetarische variant. -
Boodschappenlijst Challenge Pascale dag 6 tot en met 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. Hieronder vind je de tweede boodschappenlijst. -
Wat Eten We Vandaag: Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Beef pho met mihoen en wokgroente
Beef pho, een heerlijke noedelsoep uit de Vietnamese keuken. De traditionele variant neemt al gauw twee volle dagen in beslag, maar dan heb je ook wat. Voor de thuiskoks die iets minder tijd hebben, kiezen wij voor een geïnspireerde variant die binnen een half uur op tafel staat. De biefstuk gaat rauw in de soep en kookt door de warmte van de bouillon gaar, ideaal. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
PREMIUM
De Pollepel thuis Zo’n krokante Pekingeend van Chung, die wil je wel thuis op een opgewarmd flensje
Het nieuwe jaar biedt hoop, ook voor de horeca. Maar voorlopig mogen restaurants nog altijd geen gasten ontvangen. Bij restaurant Chung gaan ze in 2021 vol goede moed door met afhalen en bezorgen. Voor de Pollepel Thuis bestellen we er een ‘Pekingeend-menu’, met crunchy eendenhuid in zijdezachte flensjes. -
‘Bijna driekwart van de afvallers geeft supermarkt de schuld als het niet lukt’
Het nieuwe jaar is van start gegaan en 25 procent van de Nederlanders geeft aan coronakilo's met zich mee te dragen. Genoeg reden om weer te starten met een gezonde levensstijl. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit echter lastig kan zijn door alle ongezonde verleidingen en onduidelijke etiketten in de supermarkt. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.