Wat Eten We Vandaag: Couscoussalade met garnalen in een tortilla bowl
Dit is niet zomaar een zoete, zomerse salade. Deze salade maak je namelijk in een tortilla bowl: zo kan je je bord niet alleen leegeten, maar ook opeten. We vullen de bowl met een couscoussalade van onder andere gewokte garnalen, avocado en mango.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 150 gr couscous
- 2 el mosterd
- 2 el honing
- 1 el Griekse yoghurt
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
- 2 volkoren tortilla’s
- 250 gr wokgarnalen
- 1 el ketjap
- 1 avocado
- 1 mango
- 100 gr verse spinazie
- 1 tl zwart sesamzaad
- Optioneel: 1 takje koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Kabeljauw met salsa van sinaasappel, tomaat en olijven
Ooit gehoord van het mediterrane dieet? Mensen rond de Middellandse zee zijn over het algemeen gezonder en leven langer dan de gemiddelde Nederlander. Een van de redenen: ze eten veel vaker olijven. Zo'n olijf zit vol onverzadigde vetten die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Wij verwerken olijven in deze verrassende salsa. -
Wat eten we vandaag: ovenschotel met rode kool, gehakt en koolrabipuree
Minder koolhydraten eten? Voor deze ovenschotel gebruiken we koolrabi in plaats van aardappel. Dankzij het zoet van de appel en het zuur van de rode kool serveer je een Hollands smaakbommetje. -
PREMIUM
‘Leukemie is vaak domme pech, zelfs mensen die supergezond leven kunnen het krijgen’
De termen leukemie, bloedkanker en beenmergkanker worden vaak over één kam geschoren. Maar het gaat hier dus niet over één en dezelfde vorm van kanker. Sébastien Anguille, hoogleraar hematologie aan de Universiteit Antwerpen (UA) en hoofd hematologie van het UZ Antwerpen (UZA), geeft duiding. Hoe kan je herkennen of je leukemie hebt? En wat zijn de overlevingskansen? -
PREMIUM
Hoge WOZ-waarde? Die kun je in sommige gevallen ook slim benutten
De nieuwe WOZ-waarde ligt weer in de bus bij Nederlandse huiseigenaren. Deze door de gemeente bepaalde woningwaarde wordt gebruikt in de berekeningen voor diverse belastingen. Vind je de WOZ-waarde te hoog, dan kun je bezwaar maken. Maar je kunt hem ook slim benutten.
-
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Kipsaté in romige tandoori marinade
Voor deze kipsaté van de barbecue maken wij een verrassende marinade met yoghurt en tandoori saus. Door de kip te marineren in yoghurt wordt deze supermals door de zuren in de yoghurt. Tip: gebruik kippendijen in plaats van kipfilet voor de saté; kippendijen blijven namelijk malser. -
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair.