Wat Eten We Vandaag: Chocolate rolls
Restjes chocolade bieden een mooie aangelegenheid om wat lekkers mee te maken. De cinnamon rolls zijn bekend, maar de variant met chocolade zijn net zo lekker. Restjes chocolade zijn ook lekker om te verwerken in koekjes, brownies of cakes.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 150 gr pure chocolade
- 40 gr ongezouten hazelnoten
- 2 el kaneel
- 25 gr poedersuiker
- 1 el melk
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Is het slecht om te drinken bij je eten? Of is het juist gezond? Experts vertellen hoe het zit
We geloven het niet zomaar: de zin en onzin van ons eten en drinken. Deze week: eten en drinken tegelijk. -
PREMIUM
‘Alles is duurder geworden. Veel collega’s hebben het niet gered’
Rome heeft flink te lijden gehad van de corona-pandemie. Ongeveer een kwart van de economie in de Italiaanse hoofdstad is direct of indirect afhankelijk van het toerisme. Nu zijn de toeristen weer terug. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti all’arrabbiata
De naam arrabbiata staat voor boze pasta. Dit heeft alles te maken heeft met de pittige smaak. Deze variant pasta komt oorspronkelijk uit de regio van Rome en bestaat altijd uit chili, tomaten en knoflook. Iets minder pittig? Gebruik dan de rode peper zonder de zaadlijsten. -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Rauwe groenten, kaneel, ananas: wat kun je écht beter laten staan als je zwanger bent?
Eten wordt een tikkeltje ingewikkelder als je zwanger bent. ,,Sommige vrouwen zijn zo bezorgd dat ze rauwe groenten negen maanden lang van hun bord bannen”, vertelt gynaecoloog Ronald Devlieger. Maar zijn die groenten dan echt zo slecht voor de baby? En hoe zit het met kaas, koffie, alcohol en voedingssupplementen? Devlieger zet alles op een rijtje.
-
PREMIUM
Rugspecialist legt uit waar je op moet letten als je het matras vervangt
Een goed matras kan rugpijn niet oplossen, maar wel verlichten, zegt dokter Mahieu, rugspecialist uit België. Hij vertelt waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw matras. -
PREMIUMKoken & Eten
Bieropener kwijt? Met een klomp, boor, trouwring of asbak plop je je flesje óók zo open
Herkenbaar? Je wilt een biertje openmaken, maar de flesopener is zoek. Voor Ad Zwinkels en Marty Olsthoorn is het geen probleem. Sterker nog: de Westlanders maken er een sport van om met de gekste objecten flesjes te ontdoppen. ,,Als het moet, doe ik het zelfs met een natte krant”, bluft Ad Zwinkels. ,,Als je maar genoeg dorst hebt.” -
Wat Eten We Vandaag: Koffie-cupcakes met walnoten
Koffieliefhebbers opgelet: aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite.