Wat Eten We Vandaag: Cheesy gehaktballen gevuld met mozzarella
Deze heerlijke gehaktballen met Italiaanse twist zijn gevuld met mozzarella én er zit kaas door het gehakt, een cheesy meatball dus. Serveer de gehaktballen met een salade van tomaten en geroosterd brood voor een complete maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 25 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees, variabel
Ingrediënten gehaktballen:
- 300 gr gemengd gehakt
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 2 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 2 el paneermeel
- 2 el slagroom, ongeklopt
- 1 ei
- 10 gr parmigiano reggiano, geraspt
- 4 mini mozzarellabolletjes
- 15 gr ongezouten roomboter
Ingrediënten tomatensalade:
- 25 gr pijnboompitten
- 2 sneetjes robuust brood
- 60 gr Parmigiano Reggiano, heel
- 500 gr gemengde tomaten
- 2 takjes basilicum
- 1 takje oregano
- 2 el balsamico crème
- 2 el extra vierge olijfolie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Kruidige pompoenstamppot met zoete aardappel
-
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. -
Wat Eten We Vandaag: Steak tartare
Deze simpele klassieker is een plaatje om naar te kijken. Het gerecht bevat verschillende texturen en smaakcombinaties van zoet, zuur en zout. De gebakken kapperappeltjes zorgen voor een lekkere umami-smaak. Ideaal als lunch of voorgerecht. -
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
Churros: de Spaanse lekkernij met kaneelachtige geur. De zoetige snacks zijn enigszins vergelijkbaar met donuts. We bestrooien de churros met kaneelsuiker en traditioneel serveer je ze met chocoladesaus. -
Wat Eten We Vandaag: Sambalboter
Ben jij een samballiefhebber? Dan is deze boter echt iets voor jou. Het voegt iets meer pit toe aan je broodje, tijdens de borrel of gebruik de boter bijvoorbeeld eens op gekookte sperzieboontjes.
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
-
-
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen.