Wat Eten We Vandaag: Broodje pittige kip
Houd jij van pittig? Maak dan eens een broodje pittige kip. Aan de zelfgemaakte kruidenmix kun je uiteraard nóg meer cayennepeper toevoegen, als het nog niet pittig genoeg is. Top af met de komkommerrauwkost en knoflookdipsaus.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 2 tl cayennepeper
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl gemberpoeder
- 1 el gerookte paprikapoeder
- ½ tl zout
- 200 gr kipblokjes
- 2 el olijfolie
- 2 flatbread broodjes
- 4 cherrytomaatjes
- 1 takje verse koriander
- 3 el komkommerrauwkost
- 2 el knoflooksaus
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: quiche met sardine en venkel
Deze quiche heeft een zoetzure smaak dankzij de vulling van ui, venkel en sardines. We gebruiken zelfgemaakt deeg. Geen zin of tijd om je eigen deeg te mixen? Koop dan bevroren bladerdeeg. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.
-
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Tiropita met kaas en munt
Tiropita is een klassiek Grieks gerecht met als basisingrediënten filodeeg en feta. Je kunt het serveren als een grote taart of in kleine driehoekjes als snack. Wij gaan voor het laatste en pakken uit met munt, feta, Parmezaanse kaas en ricotta. -
Wat Eten We Vandaag: Witlofsoep met ham en zelfgemaakte croutons
Witlof staat bekend om zijn bittere smaak. Daarom is het advies de harde kern te verwijderen; ook wel het meest bittere deel van de groente. Witlof en ham is een welbekende combinatie, en vormt de succesvolle basis van deze soep.