Wat Eten We Vandaag: Boekweitnoedels met tempeh, bimi en wortellinten
Boekweitnoedels zijn uiterst voedzaam, boekweit is officieel geen graan, maar een vruchtje van een plant. Dat maakt deze noedels koolhydraatarm en toch eiwitrijk. De nootachtige smaak is heerlijk in combinatie met de zoete tempeh en de zure wortellinten. Het zelfgemaakte sausje maakt deze noedels helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 winterpeen
- 100 ml rijstazijn
- 1 el suiker
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gember
- 4 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 250 gr tempeh
- 1 el zonnebloemolie
- 200 gr bimi
- 150 gr boekweitnoedels
- 1 mango
- 2 stengels bosui
- 1 rode peper
- 2 el zwart sesamzaad
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
Vogelpoep is zeer schadelijk voor de lak van auto’s. Weghalen heeft dus prioriteit, maar hoe verwijder je de harde uitwerpselen zonder krassen? -
Wat Eten We Vandaag: Stamppot van snijbonen met vegetarisch gehakt
Deze stamppot van snijbonen, appel en kerrie is geïnspireerd op het Afrikaanse gerecht boboti. Het gehakt uit de traditionele boboti vervangen wij door een vega variant. De appel is een frisse tegenhanger voor de verschillende specerijen, waardoor de stamppot lekker fris en toch kruidig is. -
Wat Eten We Vandaag: Tarte tatin met gekarameliseerde ananas en mascarpone
Tarte tatin is een dessert dat zijn herkomst vindt in Frankrijk en van origine gemaakt wordt van appel. In deze tropische variant is gekozen voor fris-zoete ananas als alternatief. Heerlijk met een flinke dot romige mascarpone. -
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees.
-
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Bami goreng
Bami kun je op vele manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten en hamblokjes. Extra handig: maak wat extra’s. In de vriezer kun je bami namelijk tot wel 3 maanden bewaren. -
Wat Eten We Vandaag: Paastrifle met aardbeienjam, vanillevla en frambozen
Deze trifle is binnen vijftien minuten klaar en is leuk om samen met de kinderen te maken. De chocolade paashaasjes geven het dessert een feestelijk accent.