Wat Eten We Vandaag: Bitterkoekjescakejes met nectarine en mascarponesorbet
De ouderwetse bitterkoekjes in de mix - zowel letterlijk als figuurlijk. We maken er bitterkoekjescakjes van met nectarine en serveren daarbij een frisse mascarponesorbet. Dat is nog eens een fijn zondagsrecept.
Delen per e-mail
Bakken
Aantal personen: 10-12
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
Cakes
- 150 g zachte roomboter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 3 eieren
- zout
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g bitterkoekjes
- 3 el amandellikeur
- 4-6 nectarines
- 3 el abrikozenjam
Mascarponesorbet
- 200 g fijne kristalsuiker
- 350 ml water
- 1 citroen
- 250 g mascarpone
Benodigdheden
Handmixer, ijsmachine, keukenmachine, muffinvorm, papieren caisses (papieren vormpjes), ijsknijper of ijsschep
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Panzanella salade met zelfgemaakte vinaigrette
Deze typisch Italiaanse broodsalade vindt zijn oorsprong in het prachtige Toscane. Van origine een recept voor de arme bevolking, gemaakt van restjes oud brood en tomaat. Tegenwoordig een klassieke salade en nog lekkerder met een olijfolie van goede kwaliteit. -
Chef-koks maken bekende snacks na in nieuwe RTL-wedstrijd
Vanaf 27 april is het nieuwe programma Snackmasters op RTL 4 te zien. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen, nemen acht chef-koks het tegen elkaar op om bekende snacks zoals Sultana’s en Hamka’s zo identiek mogelijk na te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Yoghurt-cake met bessen
Een yoghurtcake met bessen is de perfecte combinatie tussen een supersimpel recept met een indrukwekkend eindresultaat. Daarbij staat de last-minutecake binnen 20 minuten op tafel. -
Wat Eten We Vandaag: Driekazenborrelplank
Niet één, niet twee maar drie kazen op onze huisgemaakte borrelplank. We maken: komijnekaaskoekjes, rozemarijngeitenkaascrème en zelfgemaakte kaasstengels met chilisaus. -
PREMIUMKoken & eten
Asperges koken zonder water: de pure smaak blijft bewaard
Asperges met beenham, gesmolten boter, ei en een glas pinot blanc: hoe klassiek wil je het hebben? Het kan ook anders, vindt Harold Hamersma. Samen met zijn echtgenote geeft hij tips voor de lekkerste wijnen bij de beste recepten.
-
Koken & eten
Netflix-docu ‘Seaspiracy’ zorgt voor ophef: veel visfans bedanken voortaan voor lekkers uit zee
Wie de Netflix-documentaire Seaspiracy ziet, gaat nadenken over zijn eigen visconsumptie. Vleesvervangers als falafel, Quorn en tofu kennen we inmiddels, maar er zijn ook smakelijke visvervangers op de markt. Hieronder vind je inspiratie. -
PREMIUM
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool: 800 miljoen mensen hebben honger, 30 procent van het eten wordt weggegooid
De Groente & Fruitbrigade groeit als kool. Steeds meer bedrijven doneren er hun onverkoopbare verse producten. Dat is zeer welkom, want steeds meer klanten van de voedselbanken zitten hier om te springen. -
PREMIUMKoken & eten
Smaakverlies door corona? Joke Boon biedt eerste hulp
Veel ex-coronapatiënten kunnen ook na langere tijd niet meer ruiken. Zo’n 10 tot 15 procent houdt langdurig klachten. Dat tast hun levensgeluk aan. Joke Boon schreef een boek om hen te helpen.