Wat Eten We Vandaag: Bistecca alla pizzaiola

Bistecca alla pizzaiola is een Napolitaanse klassieker. Gezegd wordt dat dit gerecht ontstond in het huis van een pizzabakker. Hij kwam thuis na een zware werkdag en zijn vrouw ging snel de keuken in om hem op te laden met eten. Hiervoor gebruikte ze de luttele ingrediënten die ze in huis had.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

Bistecca
4 entrecotes
- 1 el olijfolie
- zout

Saus
2 grote knoflooktenen
- 2 el olijfolie
- 2 blikken gepelde tomaten
- 3 takken verse oregano
- ½ tl gedroogde chilivlokken
- zout

Erbij
2 rode paprika’s
- 500 g groene asperges
- 8½ el olijfolie
- 800 g krielaardappels
- zout en peper
- 1 bosje rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- 3 el groene olijven
- ½ bosje oregano

Benodigdheden
Barbecue, 2 koekenpannen met metalen handvat

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
Bistecca alla pizzaiola © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.