Wat Eten We Vandaag: Bastogne-boterkoek
Traditionele Hollandse boterkoek is een echte klassieker. Lekker bij de koffie of thee en doet het vaak goed bij visite. Deze variant met bastognekoeken maakt ‘m net even wat spannender. Leuk om in het weekend te maken en óók de rest van de week van te smullen.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 25 minuten wachttijd)
Aantal porties: 16
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 250 gr ongezouten roomboter
- 250 gr bloem
- 200 gr suiker
- Snufje zout
- 2 eieren
- 130 gr bastognekoeken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Energierekening
Sjaak (75): ‘Ik heb zelf radiatorfolie achter de radiatoren geplaatst, met magneten’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Sjaak Kolderman (75) uit Sassenheim. -
Wat Eten We Vandaag: Visburger met zoetzure komkommer en harissamayo
Zin in een burger, maar liever een avondje zonder vlees? Kies dan voor deze visburger van kabeljauw met zoetzure komkommer en harissamayo. De burger is makkelijk te maken en is een verantwoord alternatief. Wist je bijvoorbeeld dat kabeljauw barst van de vitamines en mineralen? Waaronder vitamine B, jodium en zink. -
Wat Eten We Vandaag: Boeuf bourguignon
Boeuf bourguignon is een klassieke Franse runderstoof waarbij het vlees langzaam wordt gegaard met een heerlijk mals eindresultaat. Het is een typisch boerengerecht uit de Bourgogne-streek en daar hoort natuurlijk - hoe kan het ook anders - een Bourgogne-wijn bij. Kies voor een volle rode wijn, dat proef je zeker terug in de smaak. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza met rauwe ham
Deze verse pizza met prosciutto serveren wij met zelfgemaakte rozemarijn-knoflookolie. Liever iets minder werk? Je kan deze olie ook kant-en-klaar bij een speciaalzaak kopen. De toppings kun je het beste na het afbakken op de pizza leggen voor een extra verse smaaksensatie. -
PREMIUM
Winnaar Heel Holland Bakt bakt vegan maar het moet wel lekker zijn: 'Ik ben een luxepoes'
Enzo Pérès-Labourdette (30) is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. De uitbundige kunstenaar en illustrator imponeerde met zijn creatieve, plantaardige baksels zelfs topbakker Robèrt van Beckhoven. Het was wel aanpoten tijdens de opnamen. ‘Ik ben kilo's afgevallen.’
-
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetruffels
Fan van chocolade? Probeer dan eens deze chocolade truffels. Deze heerlijke lekkernij kun je vegan maken en je maakt ze ook nog eens met maar 3 ingrediënten. De truffels zijn zo gemaakt, de koelkast doet de rest van het werk. -
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje.