Wat Eten We Vandaag: Bananensplit met Griekse yoghurt en granola
Ontbijten met een dessert, dat is nog eens goed wakker worden. De bananensplit is een klassiek dessert en komt van origine uit Amerika. We zien het herkenbare gerecht vaak terug in films, en dan wordt het afgetopt met rode kersen. Bij deze variant is Griekse yoghurt en granola gebruikt.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel
Ingrediënten:
- 50 ml slagroom
- 40 gr pure chocolade
- 2 bananen
- 1 el honing
- 4 el Griekse yoghurt
- 60 gr granola
- 50 gr roodfruit mix (blauwe bes, aardbei, framboos)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo baked oats
De structuur van baked oats, oftewel gebakken havermout, lijkt een beetje op die van cake. Daarom is dit bakgerecht niet alleen lekker als ontbijt, maar ook als een smaakvolle traktatie. Voeg ook nog eens Oreo-koekjes toe en je hebt een feestelijk dessert. -
Wat Eten We Vandaag: Courgettelasagne met gedroogde ham
Voor wie weinig tijd heeft om te koken is deze makkelijke courgettelasagne met gedroogde ham een idee. Qua voorbereiding vraagt het tien minuten van je tijd, daarna neemt de oven het werk van je over. Bovendien bevat deze smaakvolle lasagne geen pasta maar courgette. Dus: een koolhydraatarme maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Perenslof met kokosyoghurt
Deze perenslof heeft een zoete doch frisse smaak vanwege de combinatie van peren en honing met walnoten en kokosyoghurt. Heb je geen sloffenring? Kies dan voor een springvorm. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen.
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Krokante tortilla’s met rundergehakt
Tortilla’s zijn zachte ‘pannenkoeken’ die gebruikt worden in de TexMex-keuken. Deze versie vullen we met gehakt, frisse ijsbergsla en romige crème fraîche en garen we in de oven, voor een knapperig korstje. -
PREMIUMKoken & Eten
Bitterballen in alle smaken: deze bar heeft klassieke maar ook met tomaat en mozzarella
Rotterdam heeft een heuse bitterballenbar. Inderdaad, een bar met ballen. Gevuld met rundvlees, kaas of garnaal. Of biet, tomaat, mozzarella, spinazie, gorgonzola, chili of truffel. En nog veel meer. De bar is sinds een paar weken open. ,,Waarom bitterballen? Waarom niet?’’