Wat Eten We Vandaag: Auberginesoep
De aubergine. Vaak stoven, bakken of roosteren we deze mooie paars gekleurde groente, maar wat als je er soep van maakt? Door de aubergine te pureren ontstaat een gebonden soep. De soep is een tikkeltje Oosters door het gebruik van granaatappelsap en tahin.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten oventijd)
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 2 aubergines
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tl oregano
- 2 tl tijm
- 4 tomaten
- ½ citroen
- Peper en zout
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- 1 ltr water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 el tahin
- 150 ml granaatappelsap
- 4 el (plantaardige) kookroom
- 2 el sesamzaad
- 1 takje munt
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Stroganoffsaus
-
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde asperges met burrata en amandel-knoflookkruim
Het is weer tijd voor asperges. Om dit te vieren hebben wij een recept met gegrilde asperges, burrata en amandel-knoflookruim. Genieten. -
Wat Eten We Vandaag: Paratha met pulled oesterzwam en riata
Een avond Indiaas genieten? Dat doe je met dit recept voor paratha met pulled oesterzwam en riata. Het gerecht bevat veel groenten en de oesterzwammen zijn een goede vervanger van vlees. -
PREMIUMEnergierekening
Harmen: ‘Mijn huis had energielabel C, maar dat was misschien een beetje optimistisch’
Harmen Visser (28) uit Eindhoven heeft twee verschillende energiecontracten omdat dit voor hem voordeliger is. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
PREMIUM
Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike: zoveel calorieën verbrand je per uur
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
-
Wat Eten We Vandaag: Frittata met tomaat, champignon, paprika en feta
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige makreelcouscous met sugar snaps
Met dit recept voor couscous zet je binnen twintig minuten een heerlijke maaltijd vol groenten op tafel. We mengen de couscous met sugar snaps, komkommer, mais en een olie van peterselie. Voeg er nog makreel in tomatensaus aan toe en je hebt je portie Omega 3 weer binnen. -
PREMIUM
Subsidie om je huis te verduurzamen? Super lastig. Met deze tips lukt het hopelijk wel
Een op de drie huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend. Met deze tips wordt het iets eenvoudiger.