Wat Eten We Vandaag: Aspergesalade met sinaasappel en hazelnoten
Heerlijk fris en supergezond: deze salade met groene asperges en sinaasappel. Geschikt als lichte maaltijd of vul aan met gebakken aardappels voor een vullende maaltijdsalade.
Voor 2 personen
45 minuten
Ingrediënten
- 10 groene asperges, geschild
- 1 handsinaasappel
- 2 eieren, hardgekookt
- 2 kropjes little gem
- 60 g veldsla, gewassen
- 2 bosuitjes, in ringen gesneden
- 1 eetl dragonazijn
- 2 eidooiers
- 100 g koude boterklontjes
- 2 eetl olijfolie
- peper en zout, naar smaak
- 2 eetl hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk alle recepten op www.homemadechefs.nl
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pasta met kip en rode pesto
Pasta pesto doet het altijd goed. Maar gebruik jij ook wel eens rode pesto in plaats de klassieke groene? Deze variant met zongedroogde tomaat smaakt heerlijk in combinatie met ricotta, Parmigiano Reggiano, gerookte kip en natuurlijk fusillipasta. -
Podcast
Nanette en Marlies verloren ongeboren baby: ‘Zoveel liefde voor zo’n ieniemini mensje’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. Deze week vertellen Marlies en Nanette over hun miskramen. -
vraag 't vtwonen
Zo wordt je huis een oase van rust: ‘Dat is echt een basisbehoefte’
In een rustig huis is het fijn thuiskomen na een lange werkdag. Hoe maak je van je huis zo’n serene plek? We vragen het Liza Wassenaar, stylist bij vtwonen. -
Wat Eten We Vandaag: Spaghetti met pompoenblokjes en spek
Een leuke twist op alle klassieke pasta’s als bolognese, funghi of carbonara. Deze spaghetti maak je namelijk met pompoenblokjes en spek. De geroosterde hazelnoten en chilivlokken zorgen ervoor dat alle smaken mooi in balans zijn. -
Wat Eten We Vandaag: Shakshuka
Shakshuka is een éénpansgerecht gemaakt van gepocheerde eieren in een pittige tomatensaus. Shakshuka kun je eten als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal. Dat noemen we een veelzijdig gerecht.
-
De beste games voor...
De beste games voor op een feestje: zo krijg je iedereen rondom de televisie
Gamen is meer dan alleen maar schieten of voetballen, en is vaak veel makkelijker om aan te beginnen dan je misschien denkt. In deze rubriek geven we daarom laagdrempelige tips voor games in elke situatie. Vandaag: de beste games voor tijdens een feestje. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta alla norma
Deze pasta is helemaal vegetarisch, maar geloof ons: je zult het vlees niet missen. Deze pasta alla norma is lekker gekruid met véél kaas! Eet smakelijk. -
PREMIUMMet video
Voedingscentrum onderzoekt ons afval: ‘Ze gooien zelfs dure chocolade en Franse kaas weg’
Een niet-aangebroken paasstol, restjes uit maaltijdboxen en een volle fles knoflooksaus: het is een willekeurige greep uit het voedsel dat dit jaar werd weggegooid. Het Voedingscentrum trekt een keer in de drie jaar onze vuilniszakken open en bekijkt of we meer of minder voedsel zijn gaan verspillen.