Wat Eten We Vandaag: Arretjescake met bastogne
Arretjescake, een oer-Hollandse klassieker. Maar heb jij dit heerlijk zoete gerecht al wel eens gemaakt met bastognekoeken? Hierdoor wordt de smaak wat kruidiger met een lichte touch van karamel. Van deze cake kun je gegarandeerd niet afblijven.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 2 uur wachttijd)
Aantal porties: 12
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 300 gr pure chocolade
- 300 gr roomboter
- 100 gr bruine basterdsuiker
- 100 gr cacaopoeder
- 260 gr bastogne koeken
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Wat Eten We Vandaag: Brownie mugcake met kaneel
Trakteer een ander of jezelf op deze mugcake: een brownie in een mok met een snufje kaneel. Gebruik voor dit recept een mok van 250 ml. -
Wat Eten We Vandaag: Kokoskoekjes met banaan en pure chocolade
Deze kokoskoekjes met banaan en pure chocolade misstaan niet in de etalage van een banketbakkerij. De koekjes zijn zoet door de kokos en banaan, dus extra suiker toevoegen is niet nodig. Dat wordt genieten bij een kop koffie of thee. -
Wat Eten We Vandaag: Honingcake met noten
Heerlijk: voor deze cake zijn slechts vijf ingrediënten nodig, en grote kans dat je die al in huis hebt. -
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug?
-
Dit zijn de addertjes onder het gras van private lease
Ooit was er geen hond in geïnteresseerd, maar inmiddels is private lease niet meer weg te denken uit het Nederlandse autolandschap. Autorijden zonder zorgen over restwaarde, inruil of onderhoud en met een maandbedrag waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Maar er zitten addertjes onder het gras. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Preistamppot met gember, kerrie en garnalen
Met stamppotten kun je eindeloos variëren: probeer eens deze variant met gember, kerrie en garnalen. Tip: gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen, want deze vallen goed uit elkaar na het koken. -
Wat Eten We Vandaag: Noedelsalade met pindadressing
Deze salade bevat naast noedels ook kleurrijke groenten. Door de vele groenten in dit gerecht, is de noedelsalade erg geschikt als lichte avondmaaltijd, maar ook zeker lekker om tijdens de lunch te eten. Bereid alle ingrediënten voor en je hoeft alleen de noedels nog even klaar te maken.