Wat Eten We Vandaag: Aardappelgratin met wintergroenten
Fan van een klassieke aardappelgratin? Probeer dan ook eens deze variant met wintergroenten en een krokant laagje kaas. Lekker voor tijdens de koude(re) dagen.
Dit recept is verzorgt door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 pastinaak
- 2 wortelen
- 1 ei
- 200 ml kookroom
- 100 gr geraspte kaas
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
- 300 gr voorgegaarde aardappelpartjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het op Eatertainment.nl.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt persoonlijke food inspiratie voor ieder moment, online én bij jou in de buurt. Met de menu planner plan je gemakkelijk jouw weekmenu met verrassende recepten afgestemd op jouw wensen. Met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snacks tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Bekijk hier onze video’s over Koken & Eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
De vier lekkerste manieren om zoete aardappelen te eten
Zoete aardappelen zijn minstens even veelzijdig als de gewone aardappel. Je kunt er frietjes van maken of puree. Of wat denk je van een bakplaatgerecht? Hieronder vind je vier heerlijke manieren om van zoete aardappelen te genieten. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Wat Eten We Vandaag: Italiaanse cantuccini met amandelen en pistachenoten
Heerlijke Italiaanse koekjes met knapperige amandelen en pistachenoten. Perfect voor bij de koffie of thee. Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog zacht aan de binnenkant. Laat ze dus even rusten als je liefhebber bent van een knapperige bite.
-
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi arrabbiata met chiliolie
Pasta all’arrabbiata is een traditioneel pastagerecht dat zijn oorsprong vindt in Rome. De basis bestaat uit olijfolie, knoflook, tomaat en chilipepers. De naam verwijst naar de pittige chilipepers waar deze saus om bekend staat. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Deze zelfgemaakte marinade geeft een zalmfilet net dat beetje extra. Samen met de bloemkoolpuree en frisse salade heb je een restaurantwaardige maaltijd. -
Wat Eten We Vandaag: Hollandse erwtensoep
De klassieker die niet mag ontbreken tijdens koude, winterse dagen: Hollandse erwtensoep, oftewel snert. Perfect na een stevige wandeling. Serveer deze soep met wat roggebrood en katenspek voor een goed gevulde maag.