Wat Eten We Vandaag: Aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen
Een heerlijk gerecht voor deze tijd van het jaar: stamppot. Deze vegetarische aardappel- knolselderijstamppot met paddenstoelen is lichter van structuur door de knolselderij. Door de paddenstoelen en jus krijgt de stamppot veel smaak en mis je het vlees niet.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 250 gr kruimige aardappelen
- 250 gr knolselderij
- 10 gr gedroogde shiitake paddenstoelen
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 20 gr roomboter
- 1 ui
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- Peper en zout
- 3 el grove mosterd
- 75 ml volle melk
- 100 gr waterkers
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel patatas bravas met chorizo
Heerlijk Spaans comfort food: patatas bravas en chorizo. Serveer het gerecht in een grote schaal, hier kun je het direct uit eten. Lekker bij de borrel, maar ook geschikt als volwaardig diner door de paprika en courgette. -
Wat Eten We Vandaag: Vers pastadeeg
Zelf pasta maken is leuk én smaakt extra lekker. Er bestaan twee soorten pastadeeg: met ei en zonder ei. Deze variant is zonder ei, dus veganistisch. Dit soepele pastadeeg is de basis van jouw favoriete pasta. -
PREMIUM
Terrastest: hoeveel betaal je voor een drankje? ‘Prijzen voelen steeds ongemakkelijker’
Een biertje op het terras is in twee jaar tijd 15 procent duurder geworden, blijkt uit een terrastest van deze site. De hoge prijs brengt de lokale horeca in een spagaat. „We moeten soms een prijs vragen waar ook wij moeilijk achter kunnen staan.’’
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
-
-
-
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek. -
Wat Eten We Vandaag: Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg
Deze Zuid-Afrikaanse kip in filodeeg is een van de vele gerechten die Zuid-Afrika rijk is. In dit recept verwerken we onder andere kip, kurkuma en tijm. Drie ingrediënten die we veel terug zien komen in de Zuid-Afrikaanse keuken.