Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
Koken & EtenDe een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts.
Wie aan Jord Althuizen denkt, denkt aan barbecueën. De voormalige chefkok richtte in 2010 zijn eigen barbecuebedrijf op, Smokey Goodness. Met als doel: Nederland kennis laten maken met barbecueën op écht vuur.
Sinds 2014 mag Althuizen zich wereldkampioen barbecueën noemen. Inmiddels wordt hij gezien als een echte barbecue-goeroe, heeft hij vele aanhangers, maakte verschillende programma’s en heeft een aantal kookboeken op zijn naam staan. Eind april verscheen zijn nieuwste boek Smokey Goodness Brand New BBQ.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
PREMIUMKoken en Eten
BBQ-rooster reinig je met rauwe aardappel en citroen
Leuk, die barbecue, maar hoe houd je hem schoon? En wat doe je met de kolen? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq geven advies. -
video
Schoonmaken als een pro: zo krijg je de BBQ weer brandschoon
Een zwart, dik aangekoekt rooster na het barbecueën: waar moet je beginnen met schoonmaken? Hygiëne-expert Zoë Zwaanenburg van Poetsprins weet raad. -
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad.
-
Lidl past afbeelding op kroepoekverpakkingen aan vanwege ‘racistische’ elementen
Als je kroepoek koopt bij supermarkt Lidl, dan zie je op de verpakkingen een man met een lange snor en een rijsthoed. Dat is racistisch, vindt Asian Raisins, een belangenorganisatie die mensen bewust wil maken van discriminatie tegen Aziaten. De organisatie stuurde eind vorig jaar een mail naar de supermarkt, met als resultaat dat Lidl nu de illustraties aanpast. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
PREMIUM
Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan leven lang gevolgen hebben voor je kind
Laag geboortegewicht, hersen- of gezichtsafwijkingen, concentratieproblemen. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan een leven lang gevolgen hebben voor je kind. En dat moet nóg bekender worden, vindt het Trimbos-instituut. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de man.