Wakker Dier: Picnic bezorgt enkel nog verse kip mét ster
Picnic bezorgt vanaf zaterdag alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming, meldt Wakker Dier.
Volgens Wakker Dier is de online-supermarkt en bezorgdienst daarmee de eerste die dit weet te bewerkstelligen voor vers kippenvlees. Hun vleeswaren van kip krijgen later dit jaar een ster.
Picnic neemt daarmee volgens Wakker Dier een andere route dan traditionele supermarkten. Die hebben vooral stappen gezet als het gaat om vleeswaren, maar werken nog aan keurmerken voor producten van vers kippenvlees, zoals kipfilets, kipschnitzels of drumsticks.
Een gezonder tempo
Volgens Wakker Dier hebben alle Nederlandse supermarkten vorig jaar beloofd hun kippenvlees en -vleeswaren te gaan voorzien van minimaal één Beter Leven-ster. Dit moet uiterlijk in 2023 gebeuren en voor sommigen in de loop van 2022.
Kippen met één Beter Leven-ster krijgen volgens Wakker Dier meer ruimte en daglicht in de stal. ,,Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen”, aldus de organisatie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Koffie-cupcakes met walnoten
Koffieliefhebbers opgelet: aan deze luchtige cupcakes voegen we espresso toe. Niet alleen aan het beslag, maar ook aan de zoete botercrème. Het toevoegen van walnoten geeft een extra knapperige bite. -
PREMIUMVan West-Brabantse bodem
Deze scharrelkoeien lopen lekker in het bos: ‘Wat is er natuurlijker dan dat?’
In deze serie nemen we u mee de ‘de boer op’. Hoe verdienen West-Brabantse landbouwers hun brood? Vandaag: de scharrelkoeien van Monique en Kees Jansen uit Dongen -
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen.
-
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie.