Voor wie eens wat anders op brood wil: smeerbare mojito of pralinepasta
Voor wie de welbekende Nutella, pindakaas, of jam zat is en eens wat nieuws wil proberen zijn er genoeg andere, ietwat onconventionele opties. Bijvoorbeeld mojito marmelade of pralinepasta.
Je leest het goed: Er is zoiets als mojito marmelade en je kunt het smeren op brood. ‘Spreadable mojito’, zoals het product heet, is een soort jam, maar dan gemaakt van rum en limoenen, precies zoals de gelijknamige cocktail. Naast dat je het kunt eten bij je ontbijt, is het ook geschikt als begeleider van kaasjes en in combinatie met ijs.
Martini
De jam is een creatie van Firebox, een Engels bedrijf, dat ook al smeerbare espresso martini en smeerbare whiskey bedacht. Ook die varianten zijn bedoeld voor bij het ontbijt, of de lunch. Overigens zit er natuurlijk alcohol in alle marmelade varianten, maar je wordt er niet dronken van, laat het bedrijf weten, want de alcohol is verhit. Al proef je wel de ‘stevige smaak van alcohol’.
Je koop de potten marmelade voor 11 euro via deze site. De reacties van kopers die het ‘aandurfden’, waren (wellicht onverwacht) redelijk positief. ‘Ik kocht het voor mijn vader, want hij is whiskey-fan en hij vond het heerlijk’, zegt iemand. Een ander: ‘Het proeft als whiskey, maar dan voor op brood. Het is beter dan verwacht.’
Tekst gaat verder onder de foto
Praline
En dan is er nog een variatiemogelijkheid: pralinepasta voor op brood. Bonbonketen Leonidas komt met een pralinepasta met de bekende Manon-smaak.
De witte Manon-praline is favoriet bij velen, volgens de keten. Daarom lanceren zij nu pasta om over je boterham te smeren, of gewoon uit te lepelen met de bekende koffie en pralinesmaak. Eerder brachten ze ook al roomijs op de markt met de bekende Manon-smaak.
De pasta is heel binnenkort verkrijgbaar in alle winkels van Leonidas, maar online kan je hem nu al op de kop tikken. Voor een potje van 300 gram betaal je 5,70 euro. Naast de witte Manon-praline brengt het bedrijf overigens ook een pure en een hazelnootpasta uit. Allemaal voor op brood.
Nog een klassieker voor op brood: ei. Alleen het valt zo niet in de smaak bij Ilona:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische Spaanse bonenstoof
Dit recept is geïnspireerd op stoofgerechten uit de binnenlanden van Spanje. Bij deze vegetarische variant is gekozen voor zoete aardappel in plaats van worst. Dit geeft de bonenstoof wat meer body en een lekkere zoete smaak. Het paprikapoeder en de chilivlokken zorgen voor de Spaanse spicy touch. -
Koken & Eten
Anna’s dochter (3) weigert warm avondeten: ‘Na een lange strijd eet ze nu brood voor de tv’
Anna Guldemonds dochter (3) weigert om warm te eten. Na een lange strijd – en op advies van een consultatiebureau – hebben zij en haar man dat geaccepteerd. Het dochtertje eet nu iedere avond een broodje voor de tv, terwijl haar ouders aan tafel weer rustig van hun maaltijd kunnen genieten. Want: ‘Wie bepaalt wat normaal is?’ Een vraag die volgens Anna vaker gesteld mag worden. Oók in het bedrijfsleven, en dus deelt ze haar verhaal op LinkedIn. -
En IS HET WAT?
Gloednieuwe pindakaas zónder palmolie in het schap: ‘Ik vind deze smaak nog dieper’
Nooit eerder was het aanbod aan voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en geeft antwoord op de vraag: ‘En, is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel Smeris Pindakaas.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
PREMIUMKoken & Eten
Risotto in gevaar: dit is de reden dat deze rijst uit de supermarkt verdwijnt
Het noorden van Italie wordt geteisterd door extreme droogte. In sommige delen is al vier maanden niet of nauwelijks neerslag gevallen. Met grote gevolgen voor de landbouw in het gebied. -
pindakaasdag
Van een boterham ‘oorlog’ tot plakfobie: dit wist je nog niet over pindakaas
Het is vandaag in Amerika Nationale Pindakaasdag. Omdat het broodbeleg ook in Nederland immens populair is, vieren wij de feestdag mee. Dit wist je nog niet over het bruine goedje.