Voor in de vriezer of maak iemand anders blij: bij deze maaltijden maak je makkelijk een extra portie
Koken & EtenAls je toch kookt, kun je net zo goed meteen wat meer maken zodat je die extra portie in je vriezer kunt stoppen. Of je maakt er iemand anders blij mee.
Eatertainment geeft drie recepten die zich makkelijk laten vermenigvuldigen. Kleine moeite, groot plezier.
Ovenschotel met kip en zoete aardappel
Deze ovenschotel maak je met kip en zoete aardappel. De marinade voor de kip wordt gemaakt met onder andere ketjap en honing. In de ovenschotel zitten veel groenten en je hebt er bijna geen werk aan. Een kwestie van de schaal in de oven schuiven waardoor je tijd hebt om iets anders te doen terwijl je eten gaart.
Spitskoolstamp met gekarameliseerde ananas
Spitskool, kerrie en ananas? Klinkt misschien gek, maar dit is echt een mooie combinatie. Spitskool is een veelzijdige groente, die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit gerecht wok je de spitskool omdat dan smaak en vitamines behouden blijven. Als laatste voeg je gekarameliseerde ananasschijven toe.
Tagliatelle met kipreepjes in roomsaus
Een romig pastagerecht? Kom maar door. Deze tagliatelle maak je makkelijk én snel. Gecombineerd met kipreepjes, kastanjechampignons en verse spinazie is dit een maaltijd om je vingers bij af te likken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Sperziebonen met spekjes en azijn
Boontjes met spek is een gouden combinatie. Geef het gerecht een extra dimensie door de toevoeging van krieltjes en appelstroop. -
Wat Eten We Vandaag: Auberginehachee met aardappelpuree
Hachee is een traditioneel stoofgerecht, wij hebben een vegetarische variant bedacht waarbij het rundvlees wordt vervangen door aubergine en paddenstoelen. De structuur van deze groenten komt dicht in de buurt van draadjesvlees. -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Wat Eten We Vandaag: 3 in 1 pan oud-Hollandse pannenkoekjes met rozijnen
‘Drie in de pan’ is een oud-Hollands gerecht. Drie kleine, dikke pannenkoekjes worden met zijn drieën in de pan gebakken. Traditioneel wordt het beslag met gist gemaakt en gist moet rijzen. Voor deze snelle variant gebruiken we daarom zelfrijzend bakmeel, dan kun je meteen aan de slag. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
Beter Eten
Kun je een supermarkt-ei uitbroeden? ‘Na zo’n drie weken hoor ik gepiep’
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Deze week: kun je een ei uit de supermarkt uitbroeden? -
-
-
PREMIUM
‘Mijn oma maakt de lekkerste...’: Hollandse prak weer populair
Wie gehaktballen, aardappelpuree of stamppot zegt, denkt meteen terug aan grootmoeders keuken. Oma’s maken immers de lekkerste Hollandse kost. En recepten van die ouderwetse prakkies zijn weer enorm populair. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.