Voedselapp Too Good To Go verkoopt miljoen maaltijden: ‘Het milieu wint’
Too Good To Go heeft vandaag haar miljoenste maaltijd verkocht. De app die voedselverspilling tegengaat lanceerde begin 2018 en heeft nu zo’n 800.000 geregistreerde gebruikers. ,,Het is overweldigend hoe het concept wordt omarmd.”
Too Good To Go gaat sinds januari 2018 de strijd aan met voedselverspilling. Restaurants en winkels die staan ingeschreven bij de app bieden gebruikers een ‘magic box’ voor een kleine prijs met producten die anders weggegooid worden. Vandaag is de miljoenste maaltijd verkocht. Dit is een belangrijke mijlpaal voor oprichter Joost Rietveld: ,,Het was een doel voor ons maar wij wisten niet dat we het al zo snel zouden behalen. Het is zo snel gegroeid, we zijn enorm trots.”
De app heeft meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers in Nederland. Momenteel bieden ongeveer 2000 winkels hun ‘magic boxen’ aan het eind van de dag op de app aan. Elke maand komen hier zo'n 200 winkels bij volgens Rietveld. ,,Aan het begin moesten wij de winkels benaderen, nu komen zij naar ons toe. Zij zijn dan op zoek naar een oplossing voor hun voedseloverschot en hebben over ons gelezen.”
Nieuwe focus
Nu het doel van een miljoen maaltijden is gehaald is het tijd voor iets nieuws. ,,We gaan nu ook op een ander aspect focussen. Wij willen de community de kans geven om meer te doen tegen voedselverspilling dan een magic box kopen. Wij zijn nu bezig met ‘de movement tegen voedselverspilling’. Hier kun je snel en makkelijk informatie en tools krijgen waarmee je andere kan informeren en inspireren", legt Rietveld uit. ,,De focus ligt minder op de cijfers maar vooral op de impact achter die cijfers.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Chocoladecake met hazelnoten
-
Wat Eten We Vandaag: Havermout bonbons
Deze havermout bonbons maak je met dadels en natuurlijk havermout. Maak ze af met verschillende soorten chocolade, pistachenootjes, fruit en kokos en jouw bonbons zijn klaar om van te genieten. Heerlijk voor bij de koffie of als afsluiting van een diner. -
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
Wat Eten We Vandaag: Kip Normandië met aardappelpuree en groene asperges
Kip Normandië is een Frans gerecht afkomstig uit de regio Normandië. In dit gerecht komen hartig en zoet mooi samen door appelcider en kristalsuiker met ontbijtspek en kip te combineren. Omdat we de kip garen in een saus van appelcider, mosterd en room wordt het ook nog eens heerlijk mals. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige.
-
Wat Eten We Vandaag: Bloemkoolsteak met linzensalade
-
-
-
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit.