Vlees, vis of vega: deze vijf hamburgers zijn voor elk wat wils
Koken & EtenEen ouderwetse hamburger met vlees is nog altijd razend populair, maar tussen die twee broodjes kun je enorm variëren. Deze zaterdag is het Internationale Hamburgerdag, en wij presenteren vijf hamburgers voor elke smaak.
1. Chutneyburger
Lekkere burgers gemaakt van gehakt en mangochutney. Ze smaken heerlijk pittig door de gember en rode peper. Niet zo’n fan van pittig eten? Laat dan de extra plakjes rode peper tussen de broodjes weg.
2. Röstiburger
Rösti wordt gemaakt van geraspte aardappel en wordt ook wel aardappelpannenkoek genoemd. Het is vaak een bijgerecht, maar in dit geval juist niet. De burger gemaakt van rösti is de hoofdrolspeler.
3. Aziatische zalmburger met gegrilde ananas
Ananas en zalm is een heerlijke combinatie. In Aziatische gerechten draait het meestal om de balans tussen zoet en pittig, het zoete bij dit gerecht komt van de gegrilde ananas. De currypasta geeft de burgers pit. Doordat je weinig vet gebruikt, is dit een verantwoord recept. Vervang de mayonaise door kwark, dan zit je helemaal goed.
4. Vegaburgers met courgette, bimi en pesto op rustiek brood
Deze makkelijke vegaburgers op rustiek brood zullen zelfs trouwe vleeseters enthousiast maken. Het rustieke brood geeft de vegaburgers een crunchy bite. Pak goed uit en beleg de burger royaal met bimi, courgette en pesto voor een vullende maaltijd.
5. Cheeseburger met uienringen en burgersaus
Cheeseburgers en uienringen: dat is toch écht comfortfood. Deze heerlijke burgers zijn ook ideaal om te bereiden op de barbecue voor een rokerige smaak. De uienringen en burgersaus maak je helemaal zelf, extra lekker dus.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Met deze tips is je vis of vlees voortaan goed gaar (en word je niet ziek)
-
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld. -
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
lezersvraag
Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen. -
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
ProefMei draait traditioneel om de drie A's. Asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de kans is groot dat die ziltige visjes de Oosterschelde ook dit jaar niet weten te vinden. ,,We moeten ons niet blindstaren op de ansjovis, deze regio heeft zoveel meer te bieden”, zegt chef-kok René Vermeulen.Bergen op Zoom
-
1
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
-
-
-
PREMIUM
Stukje vlees van 't Vleeswienkeltje wordt voortaan ook geserveerd aan tafel bij bistro De Beenhouwer
SCHIJF - Voor de bourgondische hamburger van 't Vleeswienkeltje rijden hele volksstammen graag een stukje om naar Schijf. Nu nog verkopen Marvin de Beer en partner Debbie Balemans het ambachtelijk vlees over de toonbank, maar vanaf zaterdag ook geserveerd op een bordje in hun dan te openen bistro De Beenhouwer. -
Wat Eten We Vandaag: Wrap met sticky aubergine en sriracha mayonaise
Deze wraps met sticky aubergine zijn een leuke vervanger voor vlees. Je maakt de wraps af met sla, komkommer en een zelfgemaakte sriracha mayonaise. Makkelijk om te maken en binnen een half uur op tafel.