Vis op de barbecue: gebruik geen alufolie maar dit fijne 'bedje’

Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je deze zomer tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. In de zesde aflevering legt hij uit hoe je zalm bereidt op een kruidenbedje.

Eind deze week duikt de zomer weer op en kunnen we naar hartenlust barbecueën. Ben je van plan om vis te bereiden? Overweeg dan om deze te garen op een kruidenbedje in plaats van in aluminiumfolie. ,,Dit is veel lekkerder en voegt meer smaak toe aan de vis”, legt de BBQ-chef uit. 

Het kruidenbedje maak je door verse kruiden direct op de grill te leggen. Mumu gebruikt hiervoor verse peterselie, munt en salie. Voor we deze kruiden omtoveren tot liefdesnest moeten ze kort weken in water. ,,Anders verbranden ze direct.”

De geweekte kruiden worden op de hete grill gelegd. Niet schrikken van het sissende geluid. “Dat is het vocht dat aan het verdampen is. Ze zullen niet verbranden”, verzekert Mumu. Behalve kruiden worden er ook plakjes citroen toegevoegd. “Dit is voor de smaak en ook een beetje voor de bescherming van de zalm.”

Mumu gebruikt voor dit recept verse zalm. De filet wordt nog snel gekruid met wat zout. ,,De rest van de smaken komen van de grill.” Hierna legt hij de filet op het kruidenbed en mag de deksel op de barbecue. ,,Zo kan het zijn werk doen. Alle rook- en kruidensmaken zullen op deze manier in de vis trekken. ”

Een kruidenbed voor vis op de barbecue.
Volledig scherm
Een kruidenbed voor vis op de barbecue. © 24Kitchen