PREMIUM
Verwarrend? Geen QR-code, wél mondkapje nodig in wegrestaurants: ‘Ze noemen ons wappies’
Een hapje eten in een restaurant zonder QR-code? Dat mag volgens de coronaregels nog steeds bij restaurants langs de snelweg, zoals de Pleisterplaats in Moordrecht. Maar daar zorgt het vooral voor verwarring. ,,Mensen komen niet meer, ze noemen ons wappies.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
-
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Klassieke quiche Lorraine
De Quiche Lorraine is ontstaan in de Franse regio Lotharingen. De hoofdingrediënten zijn room, eieren en spek. Leuk weetje: de naastgelegen regio Elzas heeft als typisch streekgerecht de flammkuchen, waarbij spek ook een van de belangrijkste ingrediënten is. Voor de quiche kun je zelf deeg maken, maar ook kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken. -
PREMIUM
Ria mag om zeldzame bloedziekte geen coronaprik en krijgt geen QR-code
Ze had het graag gewild, een prik tegen corona. Maar Ria van den Bosch heeft een zeldzame bloedziekte en een vaccin zou haar over het randje kunnen duwen. Tja, geen prik, geen groen QR-scherm, die kant lijkt het op te gaan. 'Krijg ik nu een sticker opgeplakt dat ik niet meer mag meedoen?’ -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
-
-
-
PREMIUMMet video1
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
Wat Eten We Vandaag: Paastrifle met aardbeienjam, vanillevla en frambozen
Deze trifle is binnen vijftien minuten klaar en is leuk om samen met de kinderen te maken. De chocolade paashaasjes geven het dessert een feestelijk accent.