PREMIUM
Veilig barbecueën: ‘Eerst de rook weg, dan pas het vlees erop’
Koken en EtenBarbecueën is lekker en gezellig, maar luistert nauw als het gaat om voedselveiligheid. Diëtist en coördinator voeding en kwaliteit Corrie van de Weijer (59) van Maastricht UMC+ heeft tips.
Hoe voorkom je buikpijn na een avond barbecueën?
,,Door vlees en vis goed te verhitten en dus gaar te maken. Aanwezige micro-organismen sterven dan. Als vlees of vis te lang buiten de koeling bewaard blijft, vermeerderen de micro-organismen zich tot ziekmakende hoeveelheden en kunnen ze giftige stoffen vormen. De micro-organismen kun je door goed verhitten doden, maar deze toxinen niet.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUM
Halal is hot in Rotterdam: moslims hebben steeds meer te kiezen (en niet-moslims profiteren mee)
Een halalburger hier, een islamitische supermarkt daar. Moslims in Rotterdam worden, na een jarenlange toename van zaken met halalproducten, steeds beter bediend. En daar profiteren ook niet-moslims van. ,,Je komt niet meer binnen bij een grote man met een snor, zeg maar.” -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUMKoken & eten
Diëtiste over 8 soorten honger: ‘Veel eetmomenten hebben weinig te maken met echte honger’
Geen buikgevoel is zo bedrieglijk als honger. Want het komt in alle vormen en maten: van alcoholhonger tot harthonger. Het is dus goed om te weten wat er precies knaagt in je maag, als je om tien uur ’s ochtends naar chocolade wil grijpen omdat je buik bromt. Diëtiste Sanne Mouha legt uit hoe je acht verschillende hongers van elkaar onderscheidt.
-
Koken & Eten
Tiktokkers scoren met ‘gezonde cola’ waarin ze azijn verwerken
Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola zou zijn. De ingrediënten? Azijn die je normaal in je dressing verwerkt en bruiswater. Niet iedereen is enthousiast. -
Eten op warme dagen: met deze tips maak je het ultieme zomerse gerecht
Van een frisse salade tot een lekker stukje vis of vlees op de barbecue: de zomer is aangebroken en daarmee ook het warme weer. Maar wat maak je nou voor gerecht tijdens een zomerdag? Twee experts geven tips en inspiratie. -
PREMIUM
Deze restaurants zijn Thuisbezorgd spuugzat: ‘Niemand is blij met ze, ze verkopen lucht’
Thuisbezorgd heeft zich de woede van zijn klanten op de hals gehaald door de commissie te verhogen met 1 procentpunt. De marge voor de horeca wordt zo steeds kleiner. Het probleem voor ondernemers is alleen dat er veel besteld wordt via de grote speler op de markt voor maaltijdbezorging.