Veggieburgers
Een hamburger is het lekkerst als je hem zelf maalt van een goede steak, maar een groenteburger uit de supermarkt op z'n tijd is ook niet verkeerd. Deze zijn makkelijk te bereiden en goed voor de afwisseling.
Ingrediënten (4 sandwiches):
Quick guacamole:
- 1 avocado
- 1 el Tabasco chipotle
- 2 el zure room
- Mespuntje komijn
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 groenteburgers (koelvers)
- 100 g cheddar (de echte) zelf geraspt
- 4 kaiserbroodjes, vers afgebakken
- 75 g rucola sla
- 4 el tomatensalsa
- 1 rode ui, in ringen gesneden
- 4 handjes tortilla chips
Benodigdheden:
- Koekenpan
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Maak de quick guacamole door in een kommetje de geschilde avocado fijn te prakken met een vork en hier de overige ingrediënten door te roeren.
- Bak in een koekenpan de groenteburgers in vijf minuten krokant en laat hier op het laatst de cheddar kaas op smelten.
- Beleg ondertussen de kaiserbroodjes met rucola sla, tomatensalsa en rode ui ringen.
- Leg de warme burger hier op en garneer deze met de quick guacamole en tortilla chips.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMMet video
Statiegeld op blikjes, zo krijg je je geld terug
Na de kleine plastic flesjes zijn nu de blikjes aan de beurt. Vanaf deze week betaal je daar ook 15 cent statiegeld voor. Maar waar is dat goed voor en ook niet onbelangrijk: hoe krijg je je centjes weer terug? -
Is zout nou wel of niet slecht voor je bloeddruk?
Over de hoeveelheid keukenzout die we gebruiken, is veel te doen. Toch heeft zout ook belangrijke functies, zegt voedingsdeskundige Karine Hoenderdos. In deze rubriek beantwoordt ons panel aan deskundigen elke week een lezersvraag over voeding, gezondheid of relaties. -
Wat Eten We Vandaag: Romige kip Marsala
Kip Marsala of ‘pollo al Marsala’ is een Italiaans kipgerecht met romige saus. De saus wordt gemaakt met volle slagroom, champignons en Marsala wijn. Die laatste wordt geproduceerd op Sicilië. -
Wat Eten We Vandaag: Kampioentjes met gegrilde courgette, feta en walnoten
Deze belegde kampioentjes zijn ideaal voor wie met de lunch een fikse portie groenten binnen wil krijgen. -
Wat Eten We Vandaag: Fried broccolirice met Thaise saté
Zelf fried rice maken? Dit feestelijke recept bevat extra veel groenten dankzij de toevoeging van broccolirijst. De saté gemarineerd in kokosmelk en currypasta heeft een romige smaak.
-
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit zijn de lekkerste stroopwafels uit de supermarkt: bros van buiten, smeuïg van binnen
De stroopwafel is de populairste koek van Nederland. Niet alleen bij toeristen, ook wijzelf lusten hem graag bij de koffie of thee. Iedere supermarkt heeft zijn eigen merk in het schap. Welke is de lekkerste? -
-
-
PREMIUM
Met deze bomen heb je snel een koeler terras
De beste remedie tegen een hete zomer? Onze tuinexpert Laurence Machiels weet raad: plant nu nog bomen! Afhankelijk van de grootte van je tuin, legt ze uit welke bomen het best tot hun recht komen en welke genoeg (maar ook niet te veel) schaduw geven. ,,Strooi een mulchlaag van compost of bladaarde onder de boom, dat houdt de verdamping tegen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Thaise groene curry met tilapiafilet
Groene curry dankt zijn naam aan de groene pepers die erin verwerkt zijn. Thaise groene curry is ontzettend populair dankzij de gebalanceerde, licht pittige smaak.